Unii îmi spun The Fly

E drept, iniţial eu însumi m-am numit aşa, întâi pe mIRC, apoi în cadrul forumurilor (majoritatea muzicale) în cadrul cărora am activat. The Fly era un alter ego folosit de Bono de la U2 în cadrul Zoo TV Tour, dar mi-a plăcut mai ales pentru faptul că era un nickname scurt, cu mai multe conotații, ușor de pronunțat și având o personalitate aparte, oferită de acel articol hotărât.

M-am născut și am copilărit la Câmpina, apoi am trecut prin Ploieşti (vreo 22 de ani) şi prin Bucureşti (mai pe fugă, adică 3 ani și jumătate) înainte de a mă muta la Cluj, în vara lui 2009. Am iubit și încă iubesc acest oraș, dar la un moment dat asta nu a mai fost de ajuns, așa că 3 ani mai târziu am revenit la București, ca un autentic country-trotter ce sunt. În toamna lui 2014 m-am mutat la Londra, după două vizite ca turist în prealabil, convins fiind că țara asta românească pe care am tot colindat-o se duce în cap. Chiar era cazul s-o iau la fugă. 

Iubesc de asemenea New York-ul, tărâm pe care l-am vizitat în 2008. Această metropolă chiar poate intra în categoria mari pasiuni. Și formaţia U2 se încadra aici într-o vreme. Despre ea am publicat două cărţi, la 7 ani distanță. Am văzut trupa de două ori în concert: la Viena în 2005 şi la Roma în 2010. În perioada 2004 - 2006 am organizat 7 cântări tribut U2, la Ploiești, București și Brașov, dar și două evenimente similare legate de trupa Urma, la care au participat chiar membrii formației, în frunte cu Mani Gutău și Dan Byron. Ce să-i faci, pe ăia de la U2 n-am reușit să-i aduc. Eu cântam vocal și la chitară în cadrul acestor gigs, așa ca un amator ce sunt, nu vă închipuiți că-s vreun rockstar. De la a doua cântare cu Urma am câteva clipuri în contul meu YouTube.

Sunt economist dacă este să ne luăm după ce scrie pe diplomă, dar acest lucru nu mă definește câtuși pe puțin. La 18 ani, atunci când alegi o facultate, este foarte posibil să nu știi ce vrei de la viață. Deși am lucrat în câteva companii destul de mari, mă consider mai degrabă un mic călător, artist amator, pasionat de scris, jurnalism, blogging, social media, muzică și chitare.

Cred că dincolo de noi e ceva mult mai complex decât putem cuprinde cu mintea, o perfecţiune absolută de care nu prea ştim să ne bucurăm şi pe care nu ştim s-o folosim. Sunt adeptul ideii de unitate universală (sau, mai exact, cred în lipsa separației). În ultimii ani mi-am dezvoltat propria mea spiritualitate, una lipsită de orice dogmă, fiind convins acum că Dumnezeu (dacă există unul) nu este deloc așa cum ne învață Biserica.

Am o familie foarte frumoasă şi o mimozică soră cu care nu m-am certat niciodată, deşi am intrat binișor în al 3-lea deceniu în care împărțim un apartament; după cele din Ploiești și București acum locuim împreună la Londra (ea venind aici cu 3 ani înaintea mea).

Public constant tot felul de articole pe acest blog din anul 2006, pentru a-mi stăvili setea de scris, pentru a dezbate, pentru a defula, pentru a sfătui și pentru a-mi face prieteni. Reușesc să acopăr cu succes toate aceste nevoi. La ideea de a face bani din blogging am renunțat de mai multă vreme, dar nu cred că voi renunța și la scris atât de ușor.

Cam atât. Restul puteţi descoperi în cadrul acestui blog sau dacă mă prindeţi pe undeva la o cafea.

Comments

 1. ba ne-am certat, mai stii cand imi spuneai "Copilule!!"? :))

  ReplyDelete
 2. :)) Aia nu a fost cearta!

  ReplyDelete
 3. asa e, nu va certati; treceati direct la paruiala, in tacere... :)))

  ReplyDelete
 4. Foarte frumoasa descrierea! M-am regasit in ceea ce ai scris, cu atat mai mult cu cat si eu sunt "licentiata in stiinte aconomice", dar nu ma regasesc. :)

  ReplyDelete
 5. salutare. azi te-am găsit, dar mi-a fost suficient un singur text să-mi dau seama că ai condei mişto.

  toate cele bune

  ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?