Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Așa că decât să numărăm nefericiții care au murit cu și nu neapărat de Covid sau să ne îngrozim cu gândul la iminenta criză economică, hai mai bine să ne focusăm pe chestii mai faine. Un principiu fundamental al legii atracției universale spune că dacă nu vrei să atragi ceva în experiența ta trebuie să te focusezi pe opusul acelei chestii, nicidecum pe "nu vreau să am parte de asta", pentru că Universul nu vede niciodată negația și-ți va trimite înapoi exact chestia pe care ești setat.

Prin urmare acum că dispunem de atât de mult timp liber avem în sfârșit ocazia să ne apucăm de lucrurile pe care le-am tot amânat. Nu mai există chiar nicio scuză acum. O altă chestie mișto este că se termină luna și constați că ai rămas cu mai mulți bani pe card ca de obicei (pe bune, dacă n-ai verificat încă, fă-o acum). Păi dacă nu mai ieși pe nicăieri (și dacă nu ți-ai cumpărat nici tone de hârtie igienică) pe ce să cheltui banii? Mai mult decât atât, fiindcă practic toate evenimentele din viitor s-au anulat, există șansa să ți se ramburseze diverse bilete (de avion, la concert, etc.). Bagă totul la ciorap pentru că vei avea nevoie de ei.

O altă chestie pozitivă este stresul de la job, de care ai scăpat fie de tot, fie l-ai diminuat considerabil lucrând de acasă. Lipsa interacțiunii fizice cu șeful, clienții și chiar colegii se va simți garantat în timp și e foarte important acest stres diminuat pentru că pe de altă parte el te lovește din plin prin claustrofobia izolării și incertitudinea zilei de mâine. 

Aud că și poluarea s-a redus considerabil și asta parcă se simte în aer atunci când ieși din casă la o plimbare. Miroase a primăvară și a noi începuturi. Așa că poate cel mai important aspect pozitiv al acestei nebunii planetare este prilejul care ni se oferă să reflectăm la lucrurile pe care până acum le luam de-a gata, la ce e important cu adevărat pentru fiecare dintre noi și la posibilitatea de a vedea într-un sfârșit un nou început. Cine știe, poate că într-un fel planeta avea nevoie de acest reboot. 

În acest spirit vă anunț că acesta va fi probabil ultima postare pe acest blog care a constituit principalul meu hobby vreme de mai bine de 13 ani. Nimic nu ține o veșnicie și e recomandat să avem puterea să ne despărțim fără regrete de acele lucruri care, vorba englezului, have run their course. De altfel vă anunțasem recent că mi-a cam pierit motivația să monologhez pe aici. Cine dorește să rămânem amici virtuali mă poate găsi pe Facebook sau Instagram.

Nu deveniți prizonierii fricii și gândiți întotdeauna pentru voi. Cumva vom trece noi și de nebunia asta. Uite, vă las cu un articol foarte bun care ar trebui să vă mai liniștească (nu ratați niciun link de acolo și garantat dracul nu va mai părea chiar atât de negru). Mie asta mi-a plăcut cel mai mult - și nu, evident că niciun post de știri nu a vorbit despre așa ceva. Da, chiar atât de crâncenă este manipularea la care asistăm. 

Adios!

Comments

  1. Hai, ma, Bogdane, scrie ceva! :)) "Have run their course"...fuck the course! Cum ii viata in Londra? Am inceput sa ma uit la Peaky Blinders... holy fuck ce tare e! Daca n-ar insista serialul sa fie ancorat in realitate, l-as compara cu Gangs of New York. Dar poate chiar asta-i ideea...sa nu fie comparat cu nimic :D
    Cheers!

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)