Ceva bun pe bază de Corona

Uite las aici mai jos un video de 52 de minute (de fapt e doar audio, dar nu contează), că tot vă plictisiți acasă. Și nu de alta dar decât să numărați victimele Covid la televizor (uite și aici una care din păcate nu are șanse să facă o carieră în actorie - de la 0:45 încolo), nu strică să mai aruncați un ochi pe niște cifre, apoi să auziți și o altfel de perspectivă. Una în care eu desigur cred și care te face să te cam caci pe tine, așa pe românește, realizând cât de periculos este acest virus care vor fi consecințele economice și sociale care ne pândesc după colț și cum libertățile tale individuale vor fi călcate în picioare și mai mult ca până acum.

Food for thought 1: Urmăriți-l pe Trump săptămânile astea. Deși e un bufon cretin pe placa de bază, poate că exact chestia asta sau acest pseudo-nonconformism al lui îl dă de gol când vine vorba de Coronavirus. Omul știe că e un hoax (adică doar o altă formă de gripă și nimic altceva) și de altfel chiar a spus-o, iar și mai recent a zis că până la Paște americanii scapă de nebunia asta. Ia imaginează-ți că gașca ta de prieteni vrea să facă o farsă (sau o surpriză) cuiva. Toți plănuiți chestia asta în secret, puneți la punct toate detaliile și vă jucați rolurile corespunzător. Eh, cine va fi cel mai greu de controlat în privința asta? Bufonul găștii, desigur. Vrei și bufonașul nr. 2? Al nostru Boris, pe care toți îl înjură de mamă că s-a mișcat prea încet cu măsurile. Apropo, se pare că există de fapt mai mulți 'tromboniști' prin zonă.

Food for thought 2: Orice psiholog sau sociolog îți poate spune că cel mai ușor mod de a impune cuiva ceva este să-l faci să-ți ceară chiar el asta. Ori cum urlă toți prin social media săptămânile astea? "Blocați totul! Închideți școlile! Securizați frontierele! Anulați toate evenimentele! Închideți restaurantele!" Și obsedantul #StațiAcasă, desigur, propovăduit în special de vedete care iau bănuți frumoși pentru asta, peste bănuții pe care deja îi au în cont, în timp ce milioane de oameni "de rând" își pierd practic joburile stând acasă.

Așadar felicitări! Tocmai ai cerut de bună voie, în gura mare chiar, să trăiești sub legea marțială din cauza unei răceli.

Audiție plăcută!Disclaimer: Evident că nu trebuie să crezi mot à mot ce susține individul de mai jos. Nimeni nu deține adevărul absolut și e posibil ca tipul să fabuleze pe alocuri. Ia însă principiul de bază pe care-l expune și rumegă-l bine.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"