Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"

Tot țineam de câteva zile să abordez subiectul și cum tocmai am făcut-o pe chat cu o prietenă din România (spre îngrijorarea mea aș spune că-i primul român cu care vorbesc și care nu-mi pare speriat de virusul în sine ci de ce se petrece de fapt în culise, I must say) o să plantez pur și simplu aici acele fragmente din conversație și fără nicio ironie, dacă aveți contraargumente pertinente vreau neapărat să le aud. Și tot din categoria "chestii care nu se pupă deloc", suntem forțați să #StămAcasă! pentru că astfel oprim răspândirea virusului și nu punem presiune pe sistemul medical. Iar la știri suntem bombardați cu "morgile care nu mai fac față" și "cadavrele care sunt luate în saci și duse la crematoriu în camioane". Băi, dar...


Și vorbim aici doar de sărăcuța și mult prea pomenita prin comparație gripă, nici nu mai punem în calcul alți bolnavi și alte cauze de deces MULT MULT mai frecvente decât cele reprezentate de acest virusache. (Și aș putea merge mai departe și specula că de fapt nimeni nu moare doar de Covid ci doar e bifat ca victimă de Covid dacă îl avea atunci că s-a prăpădit, dar hai s-o lăsăm așa momentan). 

Așadar, până acum totul era sub control și nu auzeai nimic despre spitalele date peste cap. Acum a apărut această nouă formă de răceală, care oferă un procent infim în numărul total al bolnavilor de pe planetă, și sistemul medical nu mai face față, amigos. 

Ok, hai să încheiem cu o glumă și să încercăm să ne menținem sănătoși la cap și pregătiți pentru ce va urma atunci când mascarada asta se va fi terminat. Sunt convins că atunci va începe cu adevărat dansul. 


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Top stereotipii imbecile ale iubitorilor de maidanezi