Muviz #529

Adică la cumpăna dintre ani adunate (de pe ecrane, evident):

E musai să încep cu Joker, un film care mi-a depășit cu mult așteptările. De fapt mă așteptam să nu rezist nici măcar 20 de minute la el, însă nu doar că mi-a plăcut, cred că o să-l și revăd. N-am fost niciodată fanul personajelor din comic books și nu mă pasionaseră celelalte filme în care acest personaj fusese portretizat (chiar dacă Jack Nicholson și Heath Ledger au făcut-o magistral). Mai mult decât atât, filmul se anunța extrem de plicticos și deprimant (well, deprimant chiar este). În fine, ce să zic. Vizionați-l dacă n-ați făcut-o până acum. Joaquin Phoenix este senzațional și nu cred că poate rata Oscarul de rol principal anul ăsta. Filmul te surprinde parcă la fiecare scenă (eu unul mă așteptam permanent la momente "what the fuck"), ba chiar te și amuză deseori (râsul bolnav al Joker-ului, care apărea în cele mai awkward situații, mă termina). Nota 8.


The Aeronauts reface cuplul Eddie Redmayne - Felicity Jones, pe care i-am văzut împreună în filmul de Oscar The Theory of Everything. Avem niște imagini minunate aici cu Londra de epocă refăcută în multe cadre aeriene - e musai să vedeți filmul la calitate bună. Cazul este real și i-am iertat pentru faptul că amestecă planurile prezent și trecut. În film l-am remarcat și pe Himesh Patel, actorul principal din Yesterday, pe care în urmă cu două săptămâni l-am văzut live la Royal Albert Hall în cadrul unui spectacol de Crăciun. Nota 7.

Lucy in the Sky e bazat și el pe un caz real și nu subscriu la cronicile negative de pe IMDb. Mi s-a părut un film cel puțin decent, care m-a menținut interesat până la capăt (tratează felul în care un astronaut NASA devine rupt de realitate după o misiune în spațiu). Natalie Portman și Jon Hamm sunt în rolurile principale. Nota 7.

Queen Marie of Romania lasă impresia unui TV movie și are desigur în prim plan mulți actori români. Pare a fi un The Crown în versiune românească. Nota 6.

The Two Popes poate fi văzut pe Netflix și ne prezintă trecerea ștafetei papale de la nenea Benedict la nenea Francis (recunosc că de când s-a prăpădit Ioan Paul al II-lea eu îi tot încurc pe băieții ăștia doi). Anthony Hopkins și Jonathan Pryce fac roluri bune, fiind de altfel nominalizați Golden Globes pentru acest film, care are alte două nominalizări overall. M-a cam pierdut totuși cu incursiunile în trecutul lui Francis, însă una peste alta este chiar un film interesant. Nota 7.

Didn't make the cut:

Dolor y gloria, cu Banderas și Penelope Cruz, făcut de Almodóvar. Are și el două nominalizări Golden Globes. A pointless bore, m-am uitat vreo 20 de minute la el și efectiv nu înțelegeam despre ce e vorba. Și nici că-mi păsa. Filmul era atât de plicticos încât îmi venea să schingiuiesc o mâță sau să râd nervos precum The Joker:
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele