Hai c-am ajuns și pe strălucitorul Tottenham Stadium

Știți ce se întâmplă când cauți o anumită chestie pe Google, nu? Imediat după pe Facebook o să-ți apară "sponsored posts" fix pe tema aia. Uite așa mi-a apărut mie o postare care mă invita să-mi iau bilet la meciul Tottenham - Middlesbrough în Cupa Angliei, după ce făcusem un research legat de un eventual stadium tour. Cum biletul la meci costa doar 20 de lire (față de 30 cât costă un stadium tour), m-am conformat imediat. De altfel cred că e prima dată când nu-mi cumpăr bilet la negru ca să merg la un meci în Londra. Iată mai jos câteva impresii și imagini de la meciul de aseară. 

În cazul în care n-am mai spus-o aici pe blog, o spun acum: Tottenham Hotspur este un fel de echipă Rapid a Londrei. Genul ăla care deși nu câștigă mai nimic e iubită de mulți, "are tradiție", iar stadionul e plasat undeva în nordul orașului, într-un cartier relativ jegos. Există o diferență clară între the average Arsenal fan și omologul său de la Spurs. Dar să trecem peste asta. Citisem multe păreri extaziate despre acest nou stadion, care a costat nu mai puțin de 1 miliard de lire. Antrenori, jurnaliști, sportivi (chiar și jucători de fotbal american, pentru că stadionul găzduiește și meciuri din NFL) - mai toți spun că ăsta ar fi cel mai modern stadion din lume la ora actuală. 

Am apreciat că mi-au scanat biletul în două locuri diferite la intrare, ba m-au scanat și pe mine ca spectator, ca la aeroport. Ce m-a impresionat mai puțin a fost faptul că stau foarte prost la capitolul indicatoare: a trebuit să întreb niște stewarzi prin două puncte diferite cum ajung la sectorul meu din tribună. Lume ca la balamuc; cred că au fost minim 50.000 de oameni la meci (update, am găsit cifra oficială: 49.202), în condițiile în care ploua, era frig și vânt, meciul se juca în mijlocul săptămânii și mai era și-n cupă contra unei echipe dintr-o ligă inferioară, nu în Premier League sau UCL. Ce mai, football culture ca la englezi nu vezi prin multe alte locuri. 

Am avut loc la tribuna I, sus la cucurigu, chiar sub loje. Se vedea excelent de acolo, iar stadionul arată superb. Tribunele sunt acoperite integral și se cuplează etanș cu acoperișul, fapt care te protejează perfect împotriva intemperiilor. Evident că nu sunt eu cel care poate aprecia dacă este într-adevăr cel mai modern stadion din lume, poate că nu e nici măcar cel mai frumos sau cal mai cool stadion pe care l-am vizitat, drept e că se prezintă într-un mare fel. Cel mai mult m-a impresionat peluza sud, care aduce cu Stade Vélodrome din Marsilia (deși a fost influențată de celebra Yellow Wall din Dortmund), unde încap 17.500 de suflete.
Am pus câteva clipuri pe Facebook și Instagram la Stories cu prezentarea care a vut loc înainte de meci, una pe cât de spectaculoasă totuși mult prea lungă - ziceai că vine apocalipsa sau că o navă de aliens urmează să aterizeze pe gazon. În rest, Spurs au câștigat, dar cui îi pasă?Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"