Ce seriale mai urmărim #22

Unbelievable e un serial foarte bun bazat pe un caz real. În urmă cu niște ani, în State, o adolescentă a fost violată și nimeni n-a crezut-o, ba mai mult chiar a fost acuzată oficial de mărturie mincinoasă. Însă a trecut un timp și au început să apară violuri identice care au condus la inevitabila concluzie că fata nu mințise. Avem aici trei roluri foarte bune făcute de puștoaica Kaitlyn Dever (care pentru mine deja reprezintă o confirmare), Toni Collette și această interesantă Merritt Wever, pe care o remarcasem în Marriage Story cu doar câteva zile înainte să mă apuc de serial. 

thedailyvox.co.za

De altfel Merritt m-a făcut să încerc și Godless, dar la western-ul ăsta n-am rezistat mai mult de 22 de minute. Revenind la Unbelievable, poate fi văzut pe Netflix, are doar un sezon din păcate (asta e, povestea se gată și nu mai pot trage de ea) și a fost nominalizat la 4 Golden Globes. Enjoy.


amazon.com
Doctor Foster mi-a fost recomandat de o colegă și m-a captivat iremediabil de la primele scene. Am văzut primul sezon într-o singură zi, ceea ce mi se întâmplă extrem de rar. Nimic nou aici, o femeie își suspectează soțul că o înșeală și aflăm repede că are dreptate. Serialul are două sezoane, al doilea fiind exagerat și pe alocuri extenuant (fiind implicit mai slab decât primul), dar vă garantez că acest serial vă va lipi de ecran. Acțiunea are loc într-un orășel din Anglia.

Traces ne poartă puțin mai la nord, în Scoția, mai exact în Dundee. Serialul are doar un sezon și bine face, pentru că deși începe promițător devine oarecum neinteresant pe parcurs (te tot uiți și nu mai știi care e subiectul). Un plus totuși pentru prezența lui Martin Compston, pe care îl aștept cu mare interes într-un nou sezon Line of Duty.


Tot în Scoția e setat și Deadwater Fell, un mini series din doar 4 episoade, cu acest David "I only play absolute dick characters" Tennant în prim plan. Am văzut primele 3 episode și hm, nu-l prea recomand, deși avea și el o premisă foarte bună.

Rămânem în UK cu serialul Cobra, care a debutat foarte recent. Are cronici cam slabe și încep să le dau dreptate (am văzut doar primele două episoade). Ca idee m-a cucerit instant: niște explozii solare par a aduce apocalipsa și deși un astfel de serial setat în Londra părea de-a dreptul apetisant, scenariul devine tot mai forțat și făcut să-i scoată eroi pe miniștrii britanici.

La final să menționez și Messiah, care nu m-a cucerit prin nimic și la care am renunțat implicit după primul episod.
Ne auzim în curând cu o nouă serie de filme.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?