Românul nu-i român până nu-i român puțin (II)

În urmă cu câteva zile am comandat în premieră un taxi Kapten, la recomandarea sorellei. Adică un Uber cu altă pălărie. Dau comanda, remarc că șoferul e român, înalț o rugăciune rapidă către Moș Crăciun să nu facem prea mult small talk și aștept cuminte să apară. Vine omu', se dă jos din mașină, mă ajută cu ditai bagajul, îl pune în portbagaj, all good.

providesupport.com
Ne punem în mișcare, omul o ia pe traseul clasic, fără giumbușlucuri, ba mai și tace mâlc tot drumul. Excelent. Mă uit la el, pare spălățel - curățel, middle aged, cu siguranță nu un cocalar. Între timp începe o ploaie torențială dar toate-s bune; ne-am deplasat perfect de la Golders Green către Crouch End, așa că inițiez chiar eu o scurtă discuție și îi spun că e prima dată când folosesc compania asta și că sunt plăcut impresionat, prin urmare îi voi da rating bun (adică lui, șoferului). Ajungem în fața apartamentului meu și chiar aici la final omu' nostru îmi trântește niscai muci în fasole:

"Hai că nu mă mai dau jos acum că mă rupe ploaia asta, iei tu bagajul singur din spate, ok?"

Serios? Așa te adresezi unui client? Hm, eu unul aș avea cu siguranță probleme serioase la job dacă m-aș adresa cuiva în registrul ăsta. Pe bune, cum naiba să scoți porumbelul ăsta? Nici măcar nu e vorba de customer service training aici; bunul simț ar trebui să-ți spună că nu e ok să scoți o astfel de perlă. Dacă tăceai și nu ziceai nimic și tot ar fi fost mai bine decât să scoți duma asta care dovedește că deși ai emigrat ai rămas cu aceeași mentalitate de taximetrist coclit de genul "Hai că nu mai pun aparatul, boss, dai și tu cât crezi că face!" cu care ai plecat din țară.

Da, știu ce veți spune, e doar un caz izolat. Mi-e teamă însă că avem multe astfel de cazuri izolate.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"