Muviz #528

De pe ecrane adunate:

Începem cu acest Marriage Story care tocmai a adunat 6 nominalizări Golden Globes. A fost peste așteptările mele și deși este văzut de unii drept un film foarte deprimant, pe mine m-a amuzat copios pe alocuri. Cred că putem spune că avem aici un dramedy autentic, în care Adam Driver, Scarlett Johansson și Laura Dern fac roluri foarte bune. Adam deja a devenit o certitudine pentru mine; omul se prezintă bine cam peste tot pe unde apare. Nota 7+ și o binevenită doză de realism într-o mare de kitsch și sirop.

Oi fi eu un mare admirator al lui Sylvester Stallone și un etern fan al francizei Rambo, dar acest ultim film din serie, numit Last Blood, reprezintă un epic fail. Era mult mai bine dacă nu apărea deloc, de altfel ca în cazul ultimului Die Hard (tot al 5-lea și ăla), care fute buha în aceeași măsură. Subiectul este absolut idiot, totul este implauzibil și exagerat, iar violența absolut extremă. Praf de tot, ce mai. Nota 4 cu indulgență.

În The Nightingale am revăzut o actriță interesantă, pe care am remarcat-o în serialul The Fall, pe numele ei Aisling Franciosi. Filmul este lung dar te menține interesat și aduce cu The Revenant (revenge story). Apropo de actori remarcați în seriale, Sam Claflin este excelent în rol de villain (yet again), așa cum a fost și în ultimul sezon Peaky Blinders. Nota 7. 

Judy îi oferă prilejul lui Renée Zellweger să facă un rol bun după multă vreme și chiar îi aduce o nominalizare Golden Globes. Nefiind familiar cu Judy Garland nu-mi dau seama cât de bine a imitat-o Renée, în orice caz pare să-și fi intrat foarte bine în rol. Filmul se axează pe ultima parte a vieții actriței și este setat practic în Londra. Într-un rol secundar relativ discret m-am bucurat s-o revăd pe Jessie Buckley, despre care v-am mai vorbit. Nota 7. 

Don't Let Go este un thriller care are o premisă bună, parallel realities and shit, dar cumva se pierde progresiv pe parcurs și într-un final abia aștepți să se termine, neinteresat de care era de fapt schema. Nota 5+. 


Didn't make the cut:

Ad Astra, la care ce-i drept am rezistat mai mult decât mă așteptam (citisem cronicile și mi-am dat seama imediat despre ce e vorba), dar pe la jumate am zis "ok, binepa" și asta a fost. Very overrated movie. 

Them That Follow, pe care l-am luat în special pentru Olivia Colman, care prezintă un accent american destul de reușit dar filmul este a fucking plotless bore. 

Și încheiem cu un copy/paste după alege-un-film-random-făcut-de-Woody-Allen, care este făcut tot de Woody Allen și se numește A Rainy Day in New York. Tataie trebuie să se pensioneze cu siguranță dar deh, nimeni nu-i poate îngrădi libertatea de a face filme. Ca de obicei, toate personajele sunt identice cu personajele din celelalte filme Woody Allen, vorbesc prea mult și par a fi doar o serie de mai mulți udialeni. Însă deh, pentru că e vorba de Woody Allen it must be art.

Vă urez weekend fain și vă las cu un comment de pe IMDb:

"Watching a Woody Allen movie is similar to eating Italian food....it's all the same. The ingredients are the same...noodles, sauce, meat and cheese just put together differently...spaghetti, lasagna, manicotti etc. Woody Allen films are all the same...music from the same era, filmed mostly in New York, all have the same 'feel'...just different actors. 
I have heard Woody and the word genius in the same sentence many times. I have to agree. The man made 1 movie approximately 50 years ago...from that 1 he has changed the title and made a few other adjustments...but the movies are all the same...he gets away with it and no one notices. 
If you like Woody Allen movies I am sure you will enjoy this one. I was hoping for something new but didn't get it."

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele