Dimineți de iarnă în Londra


Străzile aproape părăsite aduc mai degrabă cu cele din Paris, dar la un moment dat dai peste mirosul ăla clasic de igrasie, care întotdeauna se strecoară parșiv de undeva, și-ți aduci aminte că n-ai părăsit insula. Gunoierii și cei care livrează marfă sunt deja la treabă, întotdeauna mai zgomotoși decât e cazul, trântind cu patos lăzile și tomberoanele pe trotuare. Oamenii străzii încă dorm prin fața vreunui magazin; dai peste ei chiar și pe cele mai importante bulevarde. Sirena unei salvări încearcă parcă să trezească orașul amorțit la viață. Luminile de Crăciun sunt încă aprinse și mirosurile de mâncare încep să se facă simțite.

Nimic deosebit până la urmă, dar au trecut deja 5 ani și toate astea îmi sunt la fel de dragi ca întotdeauna. Londra înseamnă acasă și (de ceva vreme deja) ne pregătim de Sărbători. De Brexit parcă am uitat cumva și nici alegerile de săptămâna viitoare nu par a interesa pe multă lume.

Am surprins imaginile pe care le vedeți și clipul de mai jos ieri dimineață pe Regent Street, una dintre străzile mele preferate din oraș.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele