Ce seriale mai urmărim #21

Hai că avem treabă, sunt mai multe seriale pe care vreau să le ating în această postare, deci trecem repede prin ele. 

A apărut sezonul 3 din The Crown. Numai eu am impresia că de fapt am văzut mai mult de două sezoane din acest serial până acum? În fine. După cum probabil știți, au schimbat distribuția pentru că au preferat să aducă actori mai în vârstă în loc să-i machieze pe cei cu care au pornit la drum. Olivia Colman este noua regină și nu avem ce să-i reproșăm, eu unul însă nu m-am convins încă dacă o imită pe coana mare însăși sau mai degrabă pe predecesoara ei în rol, minunata Claire Foy. Helena Bonham Carter mi se pare foarte potrivită în rolul lui Margaret. Una peste alta, deși rămâne un serial de top, parcă de data asta nu-mi mai induce nevoia de binge-watching; am văzut doar două episoade într-o săptămână.

S-a lansat și al doilea sezon din Jack Ryan (despre care v-am vorbit aici). Mi se pare că au coborât un pic ștacheta; am văzut deja tot sezonul și pot spune că are serioase plot holes, însă rămâne la fel de entertaining. La părți bune putem bifa aparițiile noi din distribuție: Noomi Rapace și Michael Kelly (Doug din House of Cards). Câteva episoade sunt trase la Londra.

M-am apucat de noul serial The Morning Show, cu acțiunea bine ancorată în campania #metoo. Serialul e catalogat oficial ca dramă însă nu sunt prea convins de chestia asta. Are accente comice (involuntare?), foarte probabil generate de cei trei actori principali (Jennifer Aniston, Reese Witherspoon și Steve Carell). Știți cum e, după ce toată viața ai jucat în comedioare de mâna a doua e greu să te mai ia lumea în serios când apari în drame. Aniston și-a aranjat mufa cu ceva botox și în unele cadre aduce un pic cu Mickey Rourke. Așa-i trebuie. Unde mai pui și că e scelerată la fiecare două din trei scene în care apare. Serialul (filmat la New York) te prinde însă. Am văzut primele episoade și voi termina cu siguranță acest sezon.


Un alt serial care nu prea a știut ce a vrut (în sensul de "Sunt dramă sau comedie? Hai să fiu ambele!" este acest Living with Yourself. Premisa e bună și serialul începe promițător, dar de pe la jumate încolo o ia la vale. Cred că ar fi fost mult mai reușit dacă îl concepeau exclusiv ca o dramă. În ciuda salturilor obsesive în timp ("10 hours later", "5 hours earlier", "20 minutes later"), care mi-au generat desigur fantasme în care îl biciuiam pe scenarist, serialul e ușor de urmărit, având episoade scurte. Am terminat primul sezon care cred de altfel că va fi singurul. Nu există motive pentru o continuare.

La fel de ușurel dar mult mai plăcut este The Kominsky Method, care a revenit cu al doilea sezon pe care l-am consumat rapid. V-am vorbit despre primul sezon aici.


Iată și trei seriale care nu m-au prins:

This Way Up. L-am luat pentru actrița principală, irlandeza pe care o remarcasem în Living with Yourself, însă n-am rezistat nici măcar până la finalul primului episod.

The Accident are lacune mari în ceea ce privește scenariul și felul în care actorii joacă (paradoxal poate, numele din distribuție sunt chiar bune) așa că am renunțat în mijlocul celui de-al doilea episod.

Godfather of Harlem pare a avea toate ingredientele unui serial captivant (distribuție, New York, period drama, mafie) însă ceva lipsea, exact acel ceva care face toată diferența. Am renunțat după primul episod.

Ne auzim în curând cu o nouă serie de filme (e cam jale acolo, am momentan o listă cu mai multe filme la care am renunțat decât filme pe care l-am gătat).


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?