Viitorul protestelor legate de climate change este asigurat

Ajuns și eu ca omu' acasă de la job vineri seară am dat pe știri în timp ce mi-am improvizat o cină și am pus de o cafea. Vreo juma' de oră numai pe bază de climate change am fost servit. Și faza care m-a frapat nu e că au avut loc proteste pe tema asta în toată lumea, ci că știrile insistau să ne prezinte copii protestatari. Da, nici măcar adolescenți nu le prea pot spune; mulți păreau a fi în școala generală. Toți se dădeau experți în climate change și se arătau determinați să salveze planeta. 

Mai mult decât atât, am remarcat și o copilă vedetă a protestelor, ceva superstar hippie kid, numită Greta Thunberg. Stați un pic, are deja pagină Wiki. Din câte am înțeles a participat la primul protest climate change când avea 8 ani și ulterior și-a convins părinții să devină vegani. Ați auzit ceva mai tare?

Deci stați așa să înțeleg, vorbim de puștani cărora nici nu le-au mijit bine flocii care trag de urechi restul planetei într-o dezbatere atât de complexă? Ei știu tot ce-i de știut, au înțeles tot ce-i de înțeles și au găsit deja și soluția? Colosal, bă.

Chiar nu știu ce e mai trist în toată treaba asta. Din orice unghi ai privi-o, imaginea e dezolantă. Am ajuns atât de subjugați de Like & Share încât transformăm în superstar un pseudo-Mozart al protestelor? Ne-am îndobitocit în asemenea hal încât au ajuns niște puberi să ne dea lecții (indiferent dacă au dreptate sau nu)? Avem naivitatea de a spera că vom schimba ceva transformând niște copii în așa-ziși lideri planetari? Cum oare a ajuns homo sapiens să se uite în gura unei copile atunci când vine vorba de o problemă atât de complexă?

Sincer, chiar sper (și cred) că există mai multe corporații în spatele acestei infantile și inocente paiațe, pe care mulți idioți o văd ca pe un soi de al doilea Mesia.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele