Viitorul protestelor legate de climate change este asigurat

Ajuns și eu ca omu' acasă de la job vineri seară am dat pe știri în timp ce mi-am improvizat o cină și am pus de o cafea. Vreo juma' de oră numai pe bază de climate change am fost servit. Și faza care m-a frapat nu e că au avut loc proteste pe tema asta în toată lumea, ci că știrile insistau să ne prezinte copii protestatari. Da, nici măcar adolescenți nu le prea pot spune; mulți păreau a fi în școala generală. Toți se dădeau experți în climate change și se arătau determinați să salveze planeta. 

Mai mult decât atât, am remarcat și o copilă vedetă a protestelor, ceva superstar hippie kid, numită Greta Thunberg. Stați un pic, are deja pagină Wiki. Din câte am înțeles a participat la primul protest climate change când avea 8 ani și ulterior și-a convins părinții să devină vegani. Ați auzit ceva mai tare?

Deci stați așa să înțeleg, vorbim de puștani cărora nici nu le-au mijit bine flocii care trag de urechi restul planetei într-o dezbatere atât de complexă? Ei știu tot ce-i de știut, au înțeles tot ce-i de înțeles și au găsit deja și soluția? Colosal, bă.

Chiar nu știu ce e mai trist în toată treaba asta. Din orice unghi ai privi-o, imaginea e dezolantă. Am ajuns atât de subjugați de Like & Share încât transformăm în superstar un pseudo-Mozart al protestelor? Ne-am îndobitocit în asemenea hal încât au ajuns niște puberi să ne dea lecții (indiferent dacă au dreptate sau nu)? Avem naivitatea de a spera că vom schimba ceva transformând niște copii în așa-ziși lideri planetari? Cum oare a ajuns homo sapiens să se uite în gura unei copile atunci când vine vorba de o problemă atât de complexă?

Sincer, chiar sper (și cred) că există mai multe corporații în spatele acestei infantile și inocente paiațe, pe care mulți idioți o văd ca pe un soi de al doilea Mesia.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Love & Tactics