Muviz #519

Adică de pe ecrane adunate:

Din fericire singura problemă a filmului American Woman este titlul. Avem atâtea titluri de genul "American *****" încât e musai să-i biciuim pe lipsiții de originalitate care le aleg. Dar să trecem peste asta. Te prinzi repede că-i un film bun și empatizezi cu personajul principal jucat foarte bine de Sienna Miller. Nu m-ar mira dacă se ve alege cu ceva premii sau măcar nominalizări pentru acest rol. Nota 7+.

Strange But True nu e ce pare la prima vedere. Evoluează destul de bine dintr-un aparent sefeloid ușurel într-un thriller interesant. Distribuția e pe măsură, de la Greg Kinnear, Brian Cox și Blythe Danner la foarte promițătorii Nick Robinson și Margaret Qualley. Nota 7. 

The Last Photograph îl are în rolul principal și totodată regizor pe Danny Huston. Filmul este setat în Londra și este construit pe fundalul tragediei Pan Am Flight 103 din 1988. Simpluț realizat dar totuși emoționant. În acest film o puteți remarca și pe milfesa cu origini indiene Sarita Choudhury, care era nevasta lui Saul în Homeland. Nota 7.

The Corrupted ne poartă prin East London și Canary Wharf, având multe scene trase pe cheiul unde mă plimbam în pauza de masă în urmă cu 3 ani. În ciuda distribuției în care-i găsim pe Timothy Spall, Hugh Bonneville și acest foarte promițător Sam Claflin (l-am remarcat în noul sezon Peaky Blinders), filmul ăsta e doar un thriller ușurel "cu bătăi și împușcături", având mai multe chestii trase de păr. Nota 5+.

Rămânem în UK cu două filme cu teme muzicale. Blinded by the Light prezintă povestea (se pare reală) a unui puștan pakistanez care se îndrăgostește de muzica lui Bruce Springsteen. Acțiunea are loc în Luton-ul anilor '80 (oricine a zburat low-cost la Londra a trecut măcar o dată pe acolo) și filmul pare cam forțat pe alocuri, prin urmare am rămas cu un mare "meh" la final (unde mai pui faptul că are tendințe de musical, ceea ce detest). Nota 6. 

geeksgetgeekier.co.uk
Yesterday e mult mai plăcut, amuzant și nostalgic deopotrivă, mai ales dacă ești fan The Beatles. Premiza este pe cât de sefeloidă pe atât de originală:

A struggling musician realizes he's the only person on Earth who can remember The Beatles after waking up in an alternate timeline where they never existed.

Unul dintre actorii din film este Ed Sheeran, care se joacă pe el însuși (din fericire e mult mai în regulă ca actor decât cântăreț). Anyway, fuck Sheeran, am fost mult mai încântat să o revăd pe Lily James, adorabilă ca de obicei. Indianul din rolul principal m-a cam dezamăgit însă; cred că aș fi putut găsi alți 20 de actori mai potriviți pentru rolul ăsta. În numai 5 minute. Nota 7. 

Încheiem cu documentarul Untouchable, care vă oferă ocazia să realizați ce libidinos muist a fost acest Harvey Weinstein. Chestia asta fiind stabilită fără urmă de îndoială, veți remarca însă și faptul că multe dintre domnițele care au fost abuzate de această jigodie ar fi putut evita relativ lejer abuzul, dar deh, naivitatea, timiditatea și mai ales, hm, hai să-i spunem așa frumos "compromisul" (că doar visau să devină movie stars) le-au împiedicat. La ce dracu' se așteptau oare când le invita ăla în camera lui de hotel? Să joace păcălici pe porunci? Și uite așa a apărut #MeToo. 

Vă urez weekend plăcut și ne auzim în curând cu niște seriale. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"