Consider că-i foarte trist să lucrezi în vânzări

Atât pentru tine însuți, vânzătorul care trebuie să mănânce o tonă de rahat pentru a convinge un străin să cumpere un produs de care nu are nevoie, cât și pentru străinul respectiv (fie, hai să-i spunem client) care trebuie să te asculte. Puține chestii sunt mai agasante pe planeta asta decât un salesman care te spamează cu tot felul de mizerii. 

Lucrez într-un mediu în care preiau zilnic diverse încercări de spam de acest gen. Din fericire le pot da cu flit rapid, însă tot trebuie să schimb două vorbe cu acești stimabili interlocutori. De exemplu știi din secunda 0 că ai de a face cu un mâncător de rahat care încearcă să-ți bage pe gât un produs sau serviciu nesolicitat dacă primul lucru pe care ți-l spune la telefon este "Hi! How are you?". Dacă pare zglobiu și se arată interesat de dispoziția ta de la prima fază, e clar că ai de a face cu un sales call.

Practic nu sunt mari diferențe între a cerși și a vinde ceva cu forța. În ambele situații te milogești de străini pentru a-ți da bani, doar strategia e diferită.

Nu știu alții cum sunt, dar mie practic nu ai putea să-mi vinzi nimic dacă nu am solicitat eu produsul respectiv. Poți să-mi aduci cel mai tare salesman din istorie că tot nu mă va convinge să cumpăr chestia X. Și chiar dacă prin absurd mă face să cred că aș avea nevoie de rahatul ăla, ba chiar mi-l va face să pară ieftin, și tot nu l-aș cumpăra, doar de al dracului. Pentru că detest orice este fals. Și implicit nu pot să înțeleg cum pot trăi unii bălăcindu-se în falsitate atâtea ore pe zi.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"