Ce seriale mai urmărim #19

Încep prin a vă recomanda Years and Years, un serial inedit lansat recent și setat în viitorul foarte apropiat, mai exact în următorul deceniu. Prin intermediul unei familii din Manchester, practic personajul central al acestui serial, suntem invitați să contemplăm cum ar putea arăta viața noastră într-o lume influențată de Brexit, Trump, refugiați, climate change și, desigur, această tehnologie care în mare măsură ne și îndobitocește. Am terminat rapid primul sezon și sper că vor mai face și altele.

tvseriesfinale.com

Și dacă tocmai am făcut un salt în viitor, hai să facem și unul în trecut. Dacă ați crescut în anii '90 (o decadă care pare cu atât mai minunată cu cât te îndepărtezi de ea și realizezi cum am stagnat din punct de vedere cultural) există șansa să fi fost fanii serialului Beverly Hills, 90210. Ei bine, după 19 ani, gașca de prieteni din California revine și nu așa cum v-ați aștepta. Noul serial se cheamă BH90210, pentru că oficial nu este un sequel. Actorii se joacă practic pe ei înșiși, încercând vezi doamne să filmeze un reboot al serialului.

foxdcg.com

Deși inițial am fost foarte sceptic când am aflat care e tema, recunosc că am fost plăcut surprins văzând cum au pus ideea în practică. Ai cumva senzația că fiecare actor este dedublat și începi să nu mai știi dacă Jason Priestley e de fapt Brandon sau invers. Mai mult decât atât, se pare că actorii își satirizează propriile vieți. Una peste alta serialul este ușurel, în mod evident, dar foarte plăcut. Dintre fete Jennie Garth s-a menținut cel mai bine (milf), în timp ce Tori Spelling arată mai degrabă ca un travestit (fetelor, Botox e caca, never fucking use it). Apropo, vă vine să credeți că Brian Austin Green are 46 de ani? Regretatul Luke Perry nu este menționat în niciun fel în scenariu, însă desigur că-i este oferit un tribut la finalul primului eisod. Aștept acum să apară ultimul episod și sunt curios dacă vor trage încă un sezon.

A Confession e un serial nou, ajuns abia la al 3-lea episod și inspirat dintr-un caz real. Acțiunea are loc în Swindon, iar în rolul principal îl avem pe Martin Freeman. Seriale despre criminali în serie filmate în orășele liniștite din Anglia? Yes, please, anytime.

Apropo, Peaky Blinders se apropie deja de finalul sezonului 5, dar nu vă faceți probleme, vor urma alte două. Foarte mișto mi se pare apariția făcută de Sam Claflin în acest sezon (în rolul politicianului fascist cu care se asociază Shelby).

A început și sezonul 3 din The Deuce (ultimul), acest excelent serial despre care am vorbit prima dată aici. Acțiunea a ajuns acum în anii '80, în perioada în care a izbucnit SIDA. Corey Stoll și Armand Assante sunt numele noi notabile din distribuție.


Încheiem cu 3 seriale care nu m-au prins:

Wild Bill este mult prea ușurel, ca să ne exprimăm finuț. Nu-ți dai seama dacă-i thriller sau comedie și poate că nici realizatorii nu au știut asta. Una peste alta nu poate fi luat în serios. N-am trecut de primul episod. Seriale polițiste filmate în orășele liniștite din Anglia? Yes, please, anytime. Dar nu așa ceva!

Cu Summer of Rockets am rezolvat și mai rapid cazul: am rezistat doar 5 minute.

Temple își trage numele de la o stație de metrou din Londra, dar premisa generală cât și multe alte scene în particular sunt mult prea forțate, așa că am renunțat după al doilea episod.

Ta.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"