Ce bine ar fi dacă nu ne-o vom însuși pe Bianca Andreescu

În cazul în care n-ați aflat, US Open la fete a fost câștigat aseară de o jucătoare de 19 ani numită Bianca Andreescu, care a învins-o în finală fără drept de apel pe legendara Serena Williams. Bianca este născută în Canada, din părinți români stabiliți acolo în 1994, cu 6 ani înainte ca ea să se fi născut. E drept că familia Andreescu a revenit la Pitești pentru o perioadă înainte de a se întoarce definitiv în Canada, dar tot ce-i "românesc" în privința Biancăi pare a se opri aici. 

sportsnet.ca
Dacă îți arunci un ochi prin presă și social media, remarci că fiorul național s-a învolburat deja în unii. "A câștigat românca noastră, frate! E de-a noastră, păcat că i-au împins familia să emigreze! Suntem mândri de tine!" Și din astea. De fapt Simona Halep chiar a declarat că România e mândră de Bianca. Ba am văzut chiar un comentariu în care un idiot o ataca pe Bianca pentru că nu ar fi mulțumit românilor la finalul meciului de aseară. Wait, what?

Din fericire sunt și ziariști care au abordat acest subiect la modul cerebral. Spre surprinderea mea CTP este unul dintre ei. Așa cum susține și el, nu e cam nimic românesc când vine vorba de Bianca Andreescu. Tupeul pozitiv și mentalitatea de învingător pe care le-a arătat aseară (am văzut live meciul) se găsesc mai greu printre adolescenții români. De fapt printre români în general. Să fie clar: sunt eu mai englez decât e fata asta româncă. Uite, pe contul ei Instagram se pozează cu steagul Canadei, sub hashtag-ul #proudCanadian. Iar engleza ei este pură, lipsită de accent est-european. Enough said.

Așa că în loc să o adoptăm cu forța pe această Bianca Andreescu de care mulți dintre noi nici nu auziseră în urmă cu câteva luni, hai mai bine să o admirăm pentru cine este ea ca sportiv (să o bați pe Williams în fața unei arene cu 23.000 de fani care o susțineau isteric chiar e ceva) și ca om, indiferent de strămoși și de culoarea steagului în care se înfășoară.

scroll.in

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?