Muviz #518

Adică de pe ecrane adunate:

Dacă tot a început noul sezon Peaky Blinders mi-am zis să arunc un ochi la ce filme cu Cillian Murphy au mai apărut în ultima vreme. Și uite așa am găsit două în care după cum era de așteptat are roluri total diferite de ce joacă în Peaky.

The Delinquent Season e tras prin Dublin și ne prezintă interesanta dinamică a două cupluri. Filmul vă va prinde foarte repede și singura bubă a sa este finalul din categoria "muci în fasole". I was like, really? În fine, recomand. Nota 7.The Party e genul ăla de film - piesă de teatru în care toate acțiunea are loc în timp real, în același loc. În cazul ăsta la o petrecere, pentru numai o oră și zece minute. Ați mai dat peste genul ăsta: mai multe cupluri se adună acolo și cumva toate dramele lor sunt scoase la iveală. Filmul este pe alocuri pretențios dar și amuzant, mai ales când vine vorba de părțile jucate de Cillian. Distribuția e foarte bună. Nota 6+.

Ma este un thriller / horror mai violent decât v-ați aștepta, mai ales că în prima sa jumătate mai nimic nu anunță asta. Octavia Spencer face un rol neobișnuit pentru ea. Nota 6 cu indulgență.

Mă așteptam la mai multe de la The Tomorrow Man. Filmul se cam screme să fie witty însă nu prea are substanță. Nota 6.

În The Chaperone le-am putut admira pe Haley Lu Richardson (deja o certitudine pentru mine), Elizabeth McGovern (apare foarte curând pe marile ecrane cu versiunea film a serialului Downton Abbey), Miranda Otto (care a făcut un rol interesant într-un sezon Homeland mai vechi) și Blythe Danner care joacă și în The Tomorrow Man. Nota 6.

Revenim în Dublin cu Rosie, care pare a fi un film românesc clasic, tras în cadre lungi. Avem aici drama unei familii care este dată afară din locuința în care stătea în chirie și este forțată să tragă prin diverse locuri de la o noapte la alta. Bun filmul, numai titlul e cam nepotrivit. Nota 7.

Încheiem seria de azi cu Gwen, un film care în mod normal m-ar fi plictisit crunt dar cumva am empatizat cu personajele și pe mine asta mă menține lipit de ecran. Acțiunea are loc în Țara Galilor secolului 19. Nota 6.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"