Tuesday, 2 July 2019

The Londoner #217

Adică de prin metropolă adunate:

  • Probabil că ați aflat deja, următorul prim-ministru al Angliei va fi nimeni altul (sau alta) decât paiața numită Boris Johnson. Așa ceva? O preferam pe Theresa de 3 ori în locul ăstuia. Rezultatul final nu a fost încă stabilit dar este evident pentru toată lumea că bufonul blond este alesul. Să moară Winston Churchill dac'-am mai văzut așa ceva.
  • Să trecem repede peste mizeria asta (și peste orice Farage & Brexit related) și să ne holbăm un pic la niște chestii sefeloide care vor apărea prin capitală în curând. Uite aici. Între timp avem și un update
  • Am văzut-o iar pe Claire Foy pe stradă, de data asta nu în Crouch End ci prin centru. Era cu o prietenă și din câte am auzit se îndreptau către Fortnum & Mason. Și eu tot acolo mergeam, dar la muncă. (Superbă ființă, e la fel de mișto ca pe ecrane). 
  • Deci da, de aproape 3 luni lucrez în customer service la unul dintre cele mai vechi brand-uri londoneze, magazinul Fortnum & Mason care funcționează în același loc din 1707. Magazinul este cu adevărat legendar și i-a avut clienți printre alții pe Churchill (care m-a iertat deja că l-am menționat la primul punct), Dickens și pe coana mare regina, după cum puteți vedea în clipul de mai jos (narat de arhivista noastră care este o femeie de toată isprava și care m-a ajutat deja răspunzând câtorva curiozități trimise de clienți). F&M are un aer vintage absolut delicios (te face să te simți ca într-un basm sau film de epocă) și oferă de asemenea câteva restaurante, whiskey bars & tea salons. 
  • Cum tocmai am trecut cu brio de perioada de probă, colegii mi-au făcut o surpriză sămbăta trecută când am venit la un afternoon tea pentru a-mi sărbători sorella, după cum puteți vedea în imaginea de mai sus în care mândru nevoie mare am inserat și card-ul primit de la șefe. Ce să zic, chimia cu locul ăsta este perfectă și după mai bine de 4 ani de instabilitate profesională se pare că am găsit ce căutam. Nu m-ar deranja deloc să ies la pensie de la F&M. Mai multe chestii interesante despre magazin puteți descoperi și aici