Muviz #513

Adică de pe ecrane adunate:

Phil e un dramedy destul de bun, cu Greg Kinnear și Emily Mortimer în rolurile principale. Păcat că finalul e cam forțat. Nota 7. 

Made in Malta se vrea a fi un Before Sunset reîncărcat, însă se situează la ani lumină de minunatul film din trilogia lui Linklater. Actorul principal joacă prost. Peisajele mai salvează ceva, dar nu prea multe. Nota 5. 

Red Joan ne prezintă un caz real și e pe bază de spionaj și conceperea bombei atomice. Judi Dench numai aparent face rolul principal, pentru că filmul este axat pe varianta tânără a personajului. L-am revăzut cu plăcere și pe vecinul meu din Crouch End Stephen Campbell Moore. Nota 7. 

În The Wedding Guest am avut în sfârșit ocazia să văd un Dev Patel nescelerat și neextaziat, lipsit de entuziasmul ăla obositor etalat în mai toate rolurile sale precedente. Aici e chiar un fel de badass bad guy într-un thriller - road trip prin India destul de captivant. Apropo, căsătoriile aranjate la care se face trimitere în film reprezintă o chestie reală și în ziua de azi, chiar și în cazul indienilor născuți și crescuți în UK. Nota 6. 

Am ezitat un pic cu The Best of Enemies (caz real și aici), pentru că treaba asta cu rasismul și filmele despre rasism e super fumată. Filmul este destul de bun însă, iar Sam Rockwell joacă foarte bine în rolul principal. El este de altfel un actor care a oferit constant roluri bune; poate că singura lui problemă este că-l prind de minune rolurile de redneck și implicit e mai greu de luat în serios. Nota 7. 

irishfilmcritic.com

Cutterhead este un thriller danez nerecomandat claustrofobilor. Nota 6. 

Shock and Awe ar fi avut ceva potențial (subiect bun + super distribuție), dar pare făcut în grabă; zici că-i mai degrabă un documentar scurt făcut pentru YouTube. Nota 6+. 


Didn't make the cut:

Loro - prea lung, prea obositor (e genul ăla de film-spectacol) și fără posibilitatea de a empatiza cu nimeni de pe ecran. Am renunțat repede la el. 

Weekend fain!


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?