Muviz #512

Adică de pe ecrane adunate:

nothingbutgeek.com
The Tale e lăudat de multă lume, cum că-i un film curajos și impresionant și așa și pe dincolo. Subiectul e bun (o femeie de 48 de ani realizează că a fost abuzată sexual în copilărie și că de fapt își reprimase toate aceste amintiri - apropo de cazul  copiilor abuzați de Michael Jackson), însă realizarea lasă destul de mult de dorit. Filmul devine cât de cât interesant abia de la jumate încolo, iar finalul poate intra lejer la categoria anticlimax. Nota 7 cu indulgență. 

Greta este tras la New York și este un stalking thriller destul de bine făcut, cu Isabelle Huppert și Chloë Grace Moretz în rolurile principale. Nota 6+. 

Gloria Bell e o comedioară cu Julianne Moore care pare să fi fost scrisă dintr-o perspectivă feministă. Nota 6. 

O altă comedioară care are puține momente cu adevărat amuzante (noh, e cu Adam Sandler) este Murder Mystery, trasă prin Europa și având-o într-un rol secundar pe minunata Gemma Arterton (nu există foarte multe femei pe această planetă mai mișto ca ea). Nota 6. 

Le chant du loup este un thriller franțuzesc cu submarine care vă va menține captivați până la final. Nota 7. 

Încheiem cu acest rockumentary numit Liam: As It Was, care m-a surprins pentru că mă așteptam să documenteze doar ultimul album și turneu al lui Liam Gallagher (destul de cool ideea să numești documentarul As It Was după ce albumul s-a numit As You Were), însă povestea începe din 2009 din momentul în care trupa Oasis s-a destrămat. Sunt multe trimiteri către Noel și nu am apreciat faptul că aproape toate au o conotație negativă, asta în condițiile în care orice observator imparțial și-a putut da seama imediat care a fost idiotul dintre cei doi faimoși frați. Una peste alta este un documentar bun, care prezintă printre altele multe cadre cu al treilea frate Gallagher și cu mama băieților care locuiește și acum în aceeași casă din Manchester. Apropo, Liam va lansa în septembrie un nou album care se va numi Why me? Why Not..


Didn't make the cut:

Daughter of the Wolf - toată acțiunea are loc prin niște păduri înghețate și nu înțelegi ce caută oamenii ăia pe acolo; e drept, nici nu-ți pasă pentru că filmul e foarte slab, doar un thrilleraș de mâna a 3-a

Werk ohne Autor - pretențios, extrem de lung, necaptivant

Weekend fain!


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?