Muviz #508

Adică de pe ecrane adunate:

The Professor and the Madman e un film fain care, având ca fundal tema prieteniei și pasiunii pentru un proiect, prezintă munca titanică depusă pentru a pune bazele primei ediții a celebrului Oxford English Dictionary, în urmă cu aproape două secole. În rolurile principale avem un tandem interesant, reprezentat de Mel Gibson și Sean Penn. Mi-a plăcut și Natalie Dormer, pe care voi o știți probabil din Game of Thrones; eu fiind însă singurul umanoid care nu a urmărit acest serial am văzut-o prin alte filme. Nota 7+.

Cold Pursuit este filmul ăla care a generat controversa cu Liam Neeson și negrii. Nu e nimic pe bază de negrii în film, însă în urmă cu vreo 3 luni, în timp ce oferea un interviu legat de noul film, Liam a scăpat niște remarci care s-au întors înzecit împotriva lui. În fine. Deși filmul pare a fi un clasic Liam Neeson (revenge, angry father, kill'em all - cunoaștem tema) vă anunț însă că el este diferit, plasându-se mai degrabă în zona Tarantino - David Lynch (dacă nu există chestia asta, atunci tocmai am inventat-o). Prin urmare această comedie neagră m-a pierdut progresiv, iar la final chiar nu mai îmi păsa ce se întâmplă. Nota 6.

art-meets-world.com
Și pentru că acest Cold Pursuit este cumva plasat în mijlocul pustietăților și troienelor imense, hai să rămânem în zonă cu Arctic. Nici nu începuse bine că mi-am și amintit de The Mountain Between Us și eram gen "come on, doar n-au copiat filmul ăla". Nope. Arctic e cu siguranță mai bun. Mads Mikkelsen face un one man show, la modul excelent. Este practic singurul actor din film și nu aflăm absolut nimic despre personaj; nici cine e, nici cum s-a prăbușit în pustiu, nici ființele dragi care l-or căuta. Aceste detalii nu ne sunt furnizate și paradoxal pentru mine (știți că niciodată nu mă pot implica dacă nu există character development) în acest context anume chestia asta merge de minune. It's all about survival. Bonus: soundtrack-ul este senzațional. Nota 7+.

La categoria one man show (sau woman, după caz) avem practic și acest Styx, cu o tanti doctoriță milfish și independentă care se pune într-un iaht și o apucă așa într-un voiaj pe Atlantic, în căutarea unei insule. Toate bune și frumoase până când dă peste o navă plină cu refugiați aflați în mare pericol. Veți remarca unele cadre surprinzătoare, care aparent nu au legătură cu povestea, dar ele fac acest film mai interesant. Nota 7.

Încheiem seria de azi cu Matriarch, un horror mai low budget așa, setat în Scoția. Nota 6.

Să aveți o săptămână faină!


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?