Muviz #506

Adică de pe ecrane adunate:

Pe Netflix puteți vedea un film mișto cu Woody Harrelson și Kevin Costner. Se cheamă The Highwaymen și prezintă cu acuratețe din câte bag de seamă vânătoarea celebrului cuplu de criminali Bonnie & Clyde, divinizați în America anilor '30 din motive pe care prefer să le las sub lupa psihiatrilor. Woody și Kevin sunt la înălțime ca de obicei. Nota 7+.


De regulă evit cu stoicism orice film cu Melissa McCarthy, însă cumva am fost curios să văd Can You Ever Forgive Me?, nominalizat la 3 Oscars lunile trecute. Și de data asta McCarthy joacă un personaj grotesc pe toate nivelurile, dar paradoxal filmul ăsta mi-a plăcut. N-am empatizat deloc cu personajul principal (și nimeni nu o va face), așa că pun reușita acestui film pe baza atmosferei din New York-ul anilor '90 și coloanei sonore foarte inspirate, cu muzică de epocă. Filmul este făcut după un caz real care, îmi mențin părerea, nu ar fi trebuit totuși dramatizat pentru marele ecran. Nota 7.

Și ajungem la Glass, descărcat strict datorită vecinului meu James McAvoy, pe care îl văd tot mai des prin Crouch End. E bun James; nu oricine scoate la capăt cu ușurință un rol în care trebuie să creezi 20 de personalități diferite. Filmul este sequel-ul lui Split, despre care am vorbit aici. Și acum vine partea amuzantă (uite, d-aia e bine să ai blog): "Apare și Bruce Willis în film, doar pentru vreo 5 secunde, așa total sec ", ziceam eu în urmă cu 2 ani în articolul respectiv, fără să am habar că nu e chiar seacă apariția lui Willis în Split. Între timp am descoperit că Split și Glass sunt făcute de același regizor care a făcut Unbreakable în anul 2000; de fapt, avem aici chiar o trilogie.

Așa că dacă n-ați văzut Unbreakable la vremea lui, vi-l recomand. Eu chiar l-am revăzut cu ocazia asta și rămân la ideea că e cel mai bun film din serie - Split și Glass sunt mai ciudățele și probabil că n-aș fi rezistat să le văd dacă nu erau salvate de distribuție. Apropo de asta, Bruce Willis își iese din apatie și face un rol decent în Glass, unde joacă alături de același Spencer Treat Clark, fiul său din această trilogie și evident doar un puștan la momentul Unbreakable. Ca fapt divers, pentru a oferi mai mult realism trilogiei, în Glass regizorul indian Shyamalan folosește scene tăiate din Unbreakable, cu Willis și Clark. Nota 7.

A Vigilante e un fel de revenge thriller cu Olivia Wilde în rolul principal. Relativ în regulă la modul general, problema e că abuzează de cadre lungi și una peste alta filmul ar fi putut fi condensat în doar 45 de minute. Nota 6.

Am luat The Butterfly Tree mai mult pentru Melissa George, dar din păcate acest film australian insistă aiurea cu elemente de basm care îl strică. Povestea în sine ar fi fost suficientă pentru a genera un film bun, chiar nu era nevoie de această lăbăreală extra. Un plus pentru puștiul Ed Oxenbould, pe care îl remarcasem și în Wildlife. Nota 5.

Didn't make the cut:

Destroyer - adică probabil the destroyer of passion? Nimeni n-a înțeles ce s-a vrut cu filmul ăsta, poate doar un eventual Oscar nominee absolut nemeritat pentru Nicole Kidman, pe care au machiat-o ca dracu', de zici că au vrut să facă mișto de ea. Însă problema principală a filmului este că n-are practic subiect și nici personaje. Therefore skip this one.

Ta-ta.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?