Ce seriale mai urmărim #16

M-au prins niște seriale galeze în ultimele săptămâni. Dacă nu mă înșel toate sunt produse de BBC Wales. Unul dintre ele este Hinterland, pe care l-am menționat data trecută. Între timp a devenit chiar mai antrenant decât aș fi anticipat și îl voi termina curând. Despre celelalte două vorbim pe scurt în continuare. 

Faza haioasă este că na, Țara Galilor fiind micuță, ea nu posedă un bazin prea larg de actori, așa că probabil i-am învățat deja pe toți și, fără exagerare, vreo 10-12 dintre ei apar în cel puțin două dintre aceste trei seriale pe care le urmăresc, astfel că la un moment dat treaba asta poate fi derutantă un pic. Avem și două cupluri de actori în viața reală care sunt cupluri și pe ecran. Practic e ca o comunitate cu care devii foarte repede familiar.

Așadar vorbim despre Keeping Faith și dispariția absolut inexplicabilă a unui bărbat, cu job, familie și tot tacâmul, care pleacă într-o dimineață la serviciu și nu se mai întoarce. Am văzut primul sezon și îl aștept pe al doilea, programat pentru acest an. S-ar putea să aveți probleme cu actrița principală, Eve Myles, care într-adevăr joacă oarecum enervant și over the top (după cum puteți remarca prin cronici) însă cumva mie mi-a fost simpatică.

Hidden tratează dispariția unor fete, care sunt răpite de un bolnăvior. Deși serialul ți-l arată pe criminal din primul episod asta nu afectează suspansul. Am văzut primul sezon și îl aștept cu interes pe al doilea. Atât Keeping Faith cât și Hidden se pare că au generat noi recorduri de audiență în Țara Galilor.

rljentertainment.com

Rămânem în UK cu Line of Duty, al cărui nou sezon a debutat duminică, la fel de captivant ca întotdeauna. Pentru că extrem de rar urmăresc un serial în timp real la TV, m-am surprins duminica trecută în fața televizorului având de câteva ori tendința să opresc filmul și să derulez înapoi pentru a revedea anumite replici.  În orice caz, recomand încă o dată acest serial. Și apropo de legături, în acest nou sezon Line of Duty apare și Sian Reese-Williams, actrița principală din Hidden.

Încheiem cu 8 Tage, un serial german pe ideea filmului Armageddon: un asteroid imens e în drum spre Terra și acțiunea serialului începe cu 8 zile înainte de impact. Am văzut primele 3 episoade și m-a cam prins. Pe lângă încercările disperate ale umanoizilor de a se salva din calea asteroidului, serialul cumva încearcă să surprindă atât sensibilitatea cât și grotescul acestor zile care preced un sfârșit inevitabil.

Ne auzim mâine cu o nouă serie de filme.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?