Nu-i mai citiți pe săracii cu duhul care nu se pot adapta într-un oraș cum e Londra

Tocmai am dat peste un articol numit "Dragostea de străinătate durează 3 ani", care înțeleg că face furori pe net. În orce caz, este foarte comentat și a fost promovat și de un blogger "celebru".  Articolul este scris de un român care s-a mutat la Londra în 2016, apoi s-a refugiat în Geneva când aici nu i-a mai plăcut. Și înțeleg că nu-i place nici acolo. În fine, vreau să comentez puțin pe temă. De fapt, am mai făcut-o. Ideea e aceeași. 

Dar măcar te simți ca acasă când o pui de
un grătar în curte, frățioare!
Și anume: nu contestă nimeni experiența acestui băiat. Totul este super subiectiv. Dar dacă parcurgeți articolul său, imediat vă sare în ochi o chestie: omul se plânge exclusiv de chestii tehnice care țin de locuințele în care a stat. Probleme cu agențiile imobiliare, probleme cu apa caldă, probleme la tavan, probleme cu cablul TV, probleme cu faptul că locuința antamată era de fapt la subsol, probleme cu faptul că nu putea băga canapeaua pe ușă, probleme cu faptul că locuința mirosea a rahat, probleme pentru că avea prea multe muște în casă.
Fără mișto, numai despre așa ceva vorbește. Experiența lui de imigrant londonez este redusă integral la apartamentele în care a stat. Absolut nimic despre ce înseamnă acest oraș extrem de complex, absolut nimic despre viața în sine de aici. Pentru acest băiat numai condițiile din apartamente par a fi relevante; fucking hell, practic numai despre asta a scris!

Așa că dacă vă bate gândul să vă mutați aici, vă zic eu că viața e mult mai mai complexă și mai frumoasă ca în România (uite, eu am scris peste 200 de articole pe temă, cu bune și cu rele), posibilitățile sunt cu totul altele și atâta vreme cât sunteți dispuși să ieșiți din bula voastră (reprezentată la modul figurat de mentalitatea restrictivă în care ați fost crescuți și la modul propriu de apartamentul buclucaș care îți poate da bătăi de cap precum acestui băiat) veți vedea că lucrurile nu se prezintă deloc rău în ansamblu. Și da, înjur și eu Brexit-ul, înjur și eu robinetele sau calitatea proastă a netului. Dar asta nu ma împiedică să văd the big picture.

Alright, mate?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?