Muviz #504

Adică de pe ecrane adunate:

On the Basis of Sex prezintă cazul real al unei avocate de mare succes din State, care se pare c-a dus o luptă iconică pentru drepturi egale vreme de mai multe decenii. În rolul acestei ființe o avem pe Felicity Jones, la înălțime ca de obicei. Parcă dispăruse într-un con de umbră după nominalizarea Oscar din 2015 (e drept, eu nu mă uit la Star Wars și alte rahaturi de gen). Armie Hammer e dandy așa cum ne-a obișnuit. De altfel când ești prezentabil și charismatic în realitate e aproape imposibil să apari altfel pe ecran, indiferent de rol. Dacă aderezi la #metoo o să-ți intre bine filmul ăsta. Nota 7.

Clint Eastwood încă regizează filme, ba mai și apare în roluri principale la 88 de ani. Bravo lui. Cumva pare o idee mai grațios decât Robert Redford și asta pentru că nu ține cu tot dinadinsul să dea a "bărbat bine" în timp ce moartea îl caută pe acasă. Sau pe platourile de filmare. The Mule este ultimul său proiect, care are un storyline captivant, dar devine din ce în ce mai tras de păr pe final. Bradley Cooper lasă senzația că și-a filmat scenele pentru The Mule în timpul unei pauze la A Star is Born. Nota 7.

yourlondonguide.uk


Durante la tormenta (adică Mirage, lol) e un thriller spaniol mișto, care flirtează cu tema universurilor paralele. Scenaristul și regizorul Oriol Paulo vă poate fi cunoscut din Contratiempo și Secuestro, alte filme bune la care a lucrat. Le-am menționat aici de-a lungul timpului. Sau poate că în același timp în două universuri paralele! Într-unul dintre rolurile principale îl veți putea remarca pe creierul bandei de hoți din La casa de papel, un serial pe care unii dintre prietenii mei îl urmăresc. Puteți vedea acest film pe Netflix. Nota 7.

Interlude in Prague se situează undeva între ușurel și plicticos; l-am urmărit până la final mai mult pentru oraș și atmosfera de epocă. Dar dacă sunteți fani Mozart cine știe, poate vă place. Nota 6.

Rust Creek e un thriller despre o tipesă pe care o fentează GPS-ul (trasă de păr premisa) și astfel se pierde prin pădure și dă peste Bau Bau. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Nota 6.

Doubting Thomas ar fi inspirat dintr-un caz real cică. Ideea este foarte interesantă: un cuplu de caucasians dă naștere un băiețel negru ca tuciul. Și nu, tatăl nu era Michael Jackson! "Oh, vai, e o mutație genetică", spune ea, "ți-am fost credincioasă!" Iar el trebuie să o creadă. Piece of cake, ce-o fi așa greu de crezut? Singurele chestii care nu mi-au plăcut au fost the low budget (ai senzația că te uiți la un TV movie făcut în grabă pe genunchi) și faptul că săracul soț e portretizat ca the bad guy, pentru simplul fapt că avea îndoieli. Hai serios, pe bune acuma?  Nota 6.

Didn't make the cut:

Out of Blue cu Patricia Clarkson, care apropo de a îmbătrâni cu delicatețe (se aude Robert Redford?) joacă rolul unei muieri polițiste badass wannabe, cu pistol și insignă, la cele aproape 60 de primăveri pe care le va împlini în curând. Dar nu asta e marea bubă a filmului, ci faptul că e fad, nu creează niciun pic de mister și are găuri serioase în scenariu. Am renunțat la acest borefest pe la jumate.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?