Muviz #503

Adică de pe ecrane adunate:

netimperative.com

Stan & Ollie este un film care mi-a întrecut așteptările. Avem aici ultima parte a poveștii celor doi legendari comici Stan Laurel și Oliver Hardy, cunoscuți la noi drept Stan și Bran. Subiectul este emoționant, iar machiajele, asemănarea și mai ales felul în care actorii principali intră în pielea personajelor sunt de-a dreptul extraordinare. Acest film ar fi meritat să fie la Oscars dar deh, Academia a fost ocupată cu alte prostii anul ăsta. Mi-a plăcut cu atât mai mult acest Stan & Ollie cu cât acțiunea are loc aici în UK (apropo, o legendă urbană din Crouch End spune că cei doi au tras într-o noapte la Queens, fost hotel actualmente pub la care i-am dus pe mai mulți prieteni care m-au vizitat). În orice caz, aplauze pentru rolurile făcute de Bran / John C. Reilly (un actor care până acum nu mi-a plăcut niciodată) și Stan / Steve Coogan.
Nota 8.


Uite, Vice a fost la Oscars (a lovit un singur premiu din 8 nominalizări) și chiar e un film foarte bun, deși în prima parte e cam plictisitor. Personajul principal al filmului este Dick Cheney, socotit cel mai puternic Vicepreședinte din istoria SUA. Cheney este jucat de Christian Bale, care s-a îngrășat vreo 18 kile pentru rol. Da da, ați citit bine, dar asta e o nimica toată pentru el: omul a slăbit considerabil și s-a îngrășat deopotrivă pentru alte roluri din trecut. Deja cred că are o pasiune pentru transformările astea (și nu vă îngrijorați, între timp a slăbit la loc). Filmul devine engaging în ultima parte și ne arată cât rahat au mâncat americanii după 9/11 în încercarea de a găsi țapi ispășitori. Distribuția este foarte bună; alături de Bale îi avem printre alții pe Amy Adams, Steve Carell și Sam Rockwell în rolul idiotului George "Dabăl Iu" Bush. Nota 8. 

Rămânem în zona filmelor axate pe povești reale și trecem așadar la Kursk. Nu cred că am mulți cititori atât de tinerei încît să nu fi auzit de submarinul rusesc care a eșuat pe fundul mării în anul 2000 și astfel toți cei aflați la bord au murit. Filmul are un build-up foarte bun (apuci să cunoști cât de cât personajele și să empatizezi cu ele, vezi cum se distrau, vezi unde locuiau, constați că nu o duceau deloc strălucit) și este condus foarte bine din rolul principal de către Matthias Schoenaerts, actorul belgian pe care l-am mai lăudat aici pe blog și care pentru mine reprezintă deja o confirmare.  Filmul insistă pe ideea că rusnacii au fost prea mândri să accepte ajutorul britanicilor de la bun început și că asta ar fi putut salva mai multe vieți. Apropo, tot Putin era președinte și atunci, believe it or not (dar numele său nu este menționat deloc în film). Nota 7+. 

Triple Frontier este un thriller care avea mare potențial, dar care suferă din pricina unui scenariu tras de păr. Și pentru că Ben Affleck joacă mediocru (și parcă și plictisit) ca întotdeauna. Oscar Isaac mi se pare însă un nume din ce în ce mai solid. Puteți vedea acest film pe Netflix. Nota 6. 

Un alt film cu potențial este și Peterloo (costume, limbaj de epocă, actori), însă te pierde repede din cauza scenelor de pub cu dezbateri politice interminabile. Așa că n-am rezistat; am sărit până la scena masacrului și asta a fost. Și apropo de sărit, puteți sări drect la scenele de sex din A.I. Rising, apoi ștergeți filmul și spălați-vă pe mâini (no sex joke here - strict la film mă refer, pentru că este foarte prost). Chiar nu știu ce au încercat să obțină cu această combinație de film S.F. cu softcore porn. Apropo, actrița principală este de fapt un star porno pe nume Stoya, așa că mai bine mergeți direct pe Pornhub și studiați-i opera acolo decât să vă uitați la acest film "artistic". 

Să aveți o săptămână faină!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?