Michael Jackson Live in Bucharest: The Dangerous Tour

Evenimentul a avut loc în 1992 pe fostul 23 August și nu cred că îi putem găsi un rival pe meleagurile mioritice - este cel mai iconic concert care a avut loc vreodată în România. Cumva a fost urcat ieri de către (ce pare a fi) canalul oficial YouTube al lui MJ și asta nu este o întâmplare: megastarul însuși a prețuit foarte mult acest eveniment care, vă vine sau nu să credeți, deține chiar unele recorduri. 

De pe Wiki aflăm că acesta a fost primul concert lansat de Jackson pe DVD în America. De altfel țin minte că înainte de a lansa acest DVD apăruse pe MTV un fel de 'Best of' din concertele lui MJ și cele mai multe piese erau preluate din concertul de la București. Mai mult decât atât, concertul a fost difuzat de BBC a doua zi după moartea superstarului, iar versiunea difuzată de HBO în 1992 deține și acum recordul de audiență al postului. Nu știu exact cât de mare este meritul publicului român în toată treaba asta, dar cu siguranță el trebuie luat în calcul!


Michael Jackson era în acel moment la apogeu. De altfel chiar realizasem recent că trebuie să includ Dangerous în topul albumelor mele preferate all-time. În 1992 eram în clasa a 8-a, printre meditațiile pentru admiterea la liceu; cumva nu m-am gândit nici măcar o secundă că aș putea merge la concertul ăsta, însă țin minte că o colegă de clasă ne-a anunțat că merge la concert și deja o priveam ca pe o extraterestră! ^:)^ :))

În orice caz, au trecut mai bine de 25 de ani și n-am uitat senzaționala intrare în scenă a lui Jackson (proiecția + încremenirea aia în care s-a menținut mai bine de un minut jumate puteau fi executate numai de un adevărat megastar) și nici delirul colectiv de pe stadion, țipetele și figurile isterice ale fanilor și leșinurile pe bandă rulantă. Până la urmă așa cum și Elvis a fost unic și va dăinui pe vecie într-o ligă numai a lui, același lucru este valabil și pentru Michael Jackson.

Iată mai jos concertul integral.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?