Ce seriale mai urmărim #15

Continuăm serialul despre seriale cu 4 bucăți noi de care m-am apucat între timp. 

Line of Duty este un British crime drama care m-a prins bine de tot. Am terminat deja primele 4 sezoane și îl aștept pe al 5-lea, care o să apară în acest an. Al 6-lea sezon pare a fi și el antamat deja, pentru la anul. Serialul se axează pe brigada anticorupție dintr-un orășel englezesc fictiv (primul sezon e tras în Birmingham iar restul la Belfast, dar toate denumirile de străzi și cartiere din serial sunt fictive). Așa că avem aici niște coppers, cum zic englezii, care investighează alți coppers. În fiecare sezon ne delectăm cu un caz nou, dar există legături mai mult sau mai puțin subtile între sezoane. Serialul are parte atât de acțiune propriu-zisă cât și de multe confruntări face-to-face foarte intense în timpul anchetelor. Distribuția este foarte bună de asemenea (de exemplu în sezonul 4 o puteți remarca pe Thandie Newton). Ce mai, e foarte mișto. Există șanse serioase să faceți binge-watching dacă vă apucați de acest serial.

movies.tv

Ne mutăm acum în Țara Galilor, într-un orășel de coastă numit Aberystwyth (real de data asta), unde are loc acțiunea serialului Hinterland. Este exact pe stilul Vera și Endeavour: sezoanele au câte 4 episoade lungi cât un film și în fiecare episod se tratează câte un caz nou. Ca și în cazul Endeavour, pe mine mă pasionează mai puțin crimele în sine cât relațiile dintre personaje, obiceiurile și peisajele. Sunt la primul sezon și înțeleg că s-au oprit după al treilea.

After Life poate fi văzut pe Netflix și este practic proiectul lui Ricky Gervais (scenarist, regizor și actor principal). Serialul (sau hai să spunem primul sezon, nu știu dacă vor urma și altele) are doar 6 episoade scurte și ușurele, însă este amuzant, cinic și cald în aceeași măsură. Acțiunea are loc într-un orășel fictiv de provincie (din Anglia, bineînțeles).

Încheiem seria de azi cu The Widow, un thriller cu Kate Beckinsale în rolul principal. Interesant e faptul că mulți se plâng prin cronici că distinsa doamnă (de altfel una dintre marile mele febleți) este mai nou botoxată și mda, se cam vede asta. But why, Kate? În fine, serialul este undeva între "acceptabil" și "relativ decent", în condițiile în care scenariul lasă pe alocuri de dorit. Am văzut primele 3 episoade și mai am 5 din acest prim sezon.

Ne auzim mâine cu o nou serie de muviz.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?