Muviz #498

Adică de pe ecrane adunate:

amazon.com
Green Book se bate la 5 Oscaruri mâine seară și deși e un film bunuț parcă i s-a acordat prea multă atenție. Dar deh, e pe bază de rasism (ca subiect) și Maherșala (ca actor, după cum vă spuneam recent). Nope, Maherșala nu merita nominalizare Oscar pentru acest rol, dar uite că a primit-o. Viggo Mortensen se prezintă bine în pielea gherțoiului italian clișeistic; nu pare să fi avut probleme cu acest rol și hop, iată una bucată nominalizare și pentru el. Filmul e amuzant pe alocuri, dar cât se poate de previzibil și îl veți uita a doua zi. Nota 7.

Deși subiectul e diferit, un film cel puțin la fel de bun consider că este Ben Is Back. Dacă e să facem niște paralele cu filme recente despre care am vorbit aici pe blog, acest Ben Is Back (ptiu, am scris Black inițial - Maherșala e de vină!) este un fel de Beautiful Boy meets Boy Erased. De altfel actorul principal este același gagiu din Boy Erased, anume Lucas Hedges. Filmul este destul de intens și acțiunea se întinde pe numai 24 de ore, în Ajunul Crăciunului. Julia Roberts face un rol bun ca de obicei. Nota 7+.

Și ca să rămânem în zona filmelor care te țin cu sufletul la gură, vă recomand thriller-ul norvegian de mare angajament Skjelvet (adică The Quake). Chiar mi s-a părut remarcabil felul în care este construit; avem aici o dovadă în plus că sunt șanse mai mici să dai peste un film european prost decât peste un film american prost. Filmul tratează un iminent cutremur devastator în Oslo, iar acest tension build-up este foarte mișto realizat. De altfel în partea finală a filmului tensiunea devine paroxistică. Efectele sunt foarte bune (băieții au făcut bucăți Oslo-ul), regizorul nu e scelarat ca alți impresioniști, iar actorii joacă foarte convingător (aplauze pentru fetița numită Edith). Am bifat rating 8 pentru acest film, pentru că mi se pare nedrept actualul rating de pe IMDb. 

În timp ce mă documentam despre Skjelvet, am realizat că practic este sequel-ul filmului Bølgen, cu aceiași actori, film pe care l-am menționat aici în urmă cu 3 ani. Vezi, d-aia e bine să ai blog!

Serenity este un thriller bizărel care începe bine, numai că pe la jumate are un plot twist sefeloid de toată jena, care fute tot. Distribuția e demnă de un scenariu mult mai bun (Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jason Clarke și Diane Lane). Probabil că au pierdut cu toții pariuri cu producătorii și astfel au fost nevoiți să joace în chestia asta. Nota 5. 

Și pentru că pe torente mi-a apărut un film numit Loch Ness, din 1996, l-am descărcat curios, pentru că îmi place mult zona aia. Filmul este în primul rând un family movie și unul chiar reușit; evident că bucata cu monstrul din Loch Ness contează mai puțin. Fetița roșcată cu puternic accent Scottish e adorabilă. Nota 6+. Fiindcă mi-a plăcut Joely Richardson în acest film, am făcut un salt de 22 de ani și m-am uitat și la In Darkness, tras prin Londra, în care distinsa doamnă face un rol total diferit (e drept, și mult mai slab). Oricum, thriller-ul e ok una peste alta, merge cu popcorn. Nota 6. 

Uite, un family movie care amuză destul de bine este Instant Family. Deși foarte previzibil, filmul este bine făcut și n-am cum să nu remarc că este a doua comedie mai mult decât decentă peste care dau cu Rose Byrne în rolul principal (cealaltă fiind Juliet, Naked). În alte roluri îi veți remarca pe Mark Wahlberg și Octavia Spencer. Nota 7.

Filme la care nu m-am putut uita? Numai unul: Mary Queen of Scots. Distribuția este tare ofertantă însă după nici 15 minute am realizat că mă voi plictisi de moarte, unde mai pui că mulți înjură prin cronici că acuratețea istorică nu e respectată. 

Am aflat că pot vedea ceremonia Oscar-urilor pe Sky Cinema (mâine noapte de la 1.00 UK time, pentru cine e în zonă) așa că probabil că voi arunca un ochi până mă ia somnul, deși sunt total dezamăgit de oferta (și) din acest an. 

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?