Muviz #497

Adică de pe ecrane adunate:

Am văzut Creed II (sau Rocky 8, putem spune). Parcă nu-i chiar așa de bun ca precedentul Creed și cu siguranță nu emană emoția clasicelor filme ale seriei, dar desigur că nu poate fi ratat de către fani. Am mai vorbit despre Rocky de mai multe ori pe blog; dacă nu ați văzut niciunul dintre aceste filme e musai să le vedeți pe primele două, apoi dacă nu aveți răbdare să treceți prin toate (devin comerciale de la filmul 3 încolo), săriți la  Rocky Balboa din 2006, care e foarte bun. Am citit și ascultat multe povești despre seria asta și am un mare respect pentru Stallone și pentru tot ce a realizat. De altfel primul Rocky, acest ultimate tale of the underdog care nu poate fi răpus de viață și se ridică mereu și mereu, este practic povestea vieții lui de până atunci. Vă recomand acest interviu, veți înțelege mai multe despre povestea Rocky după ce-l vedeți. Și cu siguranță îl veți privi cu alți ochi pe Sly dacă până acum l-ați considerat cumva doar un alt musculos fără creier care joacă în filme de acțiune.


Apropo, în Creed II îl puteți vedea pe luptătorul român Florian Munteanu, în rolul băiatului rău (care, din fericire, nu spune mai mult de 3 fraze tot filmul).

Nota 7 pentru Creed II și de altfel pentru acest thriller englezesc Beast cu care ne continuăm incursiunea cinefilă de azi. Filmul tocmai a câștigat un BAFTA și pot spune că e nu e doar regizat bine dar și jucat pe măsură; am empatizat cu actrița principală (Jessie Buckley), care-i foarte convingătoare în rol. Acțiunea are loc pe insula Jersey din Canalul Mânecii.

Vă spuneam recent că Jemima Kirke mi-a atras atenția (îmi place printre altele că-și păstrează accentul British deși locuiește în State din copilărie), prin urmare am urmărit-o cu plăcere și în Untogether, un film care mi-a plăcut deși la final m-am întrebat oare care i-a fost tema (e un semn bun dacă-mi place filmul deși n-am prea identificat ce a vrut să-mi transmită). Nota 7. Tot de dragul Jemimei am încercat și Wild Honey Pie, dar la ăsta am renunțat repede.

Carrie Pilby e un alt teen movie cu Bel Powley în rol de progidy de data asta - ființa de altfel chiar pare foarte deșteaptă în realitate și joacă mereu foarte bine, aici însă scenariul fute buha și devine chiar forțat și stupid pe final. Nota 6 cu indulgență.

Da, abia lansatul Berlin, I Love You (de fapt, la naiba, se pare c-a fost lansat doar pe torente deocamdată) continuă seria filmelor cu titluri omoloage din diverse alte metropole, serie despre care ați auzit cu siguranță. Eu văzusem deja Paris, je t'aime, New York, I Love You și Bucarest, je te deteste (haha, e doar o glumă ultimul titlu), dar habar n-aveam că există și un Rio, Eu Te Amo. Prin urmare mi-am descărcat Rio și Berlin. Hm, m-am cam scărpinat în cap. Rio oferă peisaje superbe, lesne de înțeles, și ar fi avut mare potențial pentru genul ăsta de film, dar este un dezastru. Multe scene sunt de umplutură, bizare sau de-a dreptul idioate. Chiar m-am gândit că scenaristul suferă de writer's block. Așa că mi-am pus Berlin-ul și am dat peste același rahat. Distribuțiile sunt mai mult decât promițătoare dar ce pot actorii să facă atunci când li se oferă un astfel de scenariu? Sau oare de ce l-au ales pe Mickey Rourke să apară în Berlin când el arată ca o mumie? Serios, m-a oripilat. Este realmente deformat de operațiile estetice fără număr și cu toate astea afișa o pleată blondă sinistră și juca rol de macho care agață bucăți tinere prin baruri. Fucking hell.

Mi-am zis că ceva nu-i în regulă și mi-am descărcat Paris-ul ca să-l mai văd o dată, nu de alta dar țineam minte că-mi plăcuse (bașca faptul că mi-a devenit foarte drag orașul după ce l-am revăzut în toamnă). Neah, filmul n-a mai intrat de data asta. L-am oprit înainte de jumate pentru că era la fel de forțat și plictisitor ca și omoloagele lui. Așa că ajung la concluzia că ne schimbăm cu vârsta; ce ne-a plăcut acum 10-15 ani nu ne mai place neapărat și acum.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?