Muviz #495

Adică de pe ecrane adunate:

ecestaticos.com
Todos lo saben este un alt film în care putem admira cuplul Bardem - Cruz, dar și pe această tot mai interesantă Bárbara Lennie (vă este cunoscută dacă vă plac filmele spaniole în general). Acțiunea are loc într-un orășel pitoresc de lângă Madrid, iar filmul îmbină în mod fericit elemente de dramă (mai multe) cu elemente de thriller (mai puține), totul pe fondul unui foarte bun character development. Așa se spune o poveste: fără a ameți planurile prezent - trecut și fără a te căca pe tine cu chestii bizare și "originale".  Nota 8. 

A Private War îi dă ocazia lui Rosamund Pike să o portretizeze pe celebra jurnalistă de război Marie Colvin. De ce aleg unii oameni să-și caute moartea cu lumânarea în cele mai oribile zone ale planetei doar pentru a publica povestea unui război într-o fițuică e o noțiune pe care mintea mea nu o poate cuprinde și nici filmul ăsta nu mă ajută în acest sens. Pentru că în general nu ratez niciun film cu Rosamund n-am putut să nu remarc că ăsta e al 3-lea film consecutiv al ei cu acțiunea în Middle East. Multe scene sunt trase de asemenea în Londra, pentru că aici a locuit Colvin. Apropo, iată o știre foarte recentă pe temă. Nota 7.

Where Hands Touch spune povestea unei fetițe de culoare crescută în Germania nazistă. Singura bubă a filmului a reprezentată de decorul și trucajele de două parale. Ai senzația că te uiți la un film făcut pentru Acasă TV. Actorii principali salvează însă impresia (acest George MacKay e un gagiu foarte promițător). Nota 7 cu oarecare generozitate. 

Mă mir că am rezistat până la final cu State Like Sleep. Filmul are actori interesanți în distribuție, dar povestea în sine nici că te-ar putea interesa mai puțin. Sau mai degrabă felul în care este relatată este foarte prost. Am recunoscut unele locuri din Brussels; aici are loc acțiunea. Nota 6 cu indulgență.

Close este un thriller OKish, pe care-l puteți vedea pe Netflix. Scenariul este însă haios pe alocuri. Lui Noomi Rapace îi stă bine în astfel de roluri. Nota 6. 

All These Small Moments prezintă o dramă familială din New York, pe fondul unei mici romanțe de navetiști dintre un puștan și o femeie matură (ai grijă în ce te bagi, băiete!). Jemima Kirke mi-a atras atenția și voi reveni cu impresii despre ea din alte filme. Nota 6. 

Dar hai să revenim la notele de 7 cu două S.F.-uri post-apocaliptice reușite: Cargo (cu Martin Freeman) și IO (cu această interesantă Margaret Qualley). 

Un documentar despre fotbal intră bine? Dacă este despre cea mai bună echipă de club din istorie, Barcelona lui Pep, atunci a intrat la marele fix pentru mine, ba mi-a făcut și pielea de găină pe ici pe colo. Vă recomand așadar Take the Ball, Pass the Ball, narat de Xavi, Messi, Iniesta și alți oameni care au construit acest fenomen. 

Cum altfel să încheiem decât cu insuportabilele pelicule care primesc premiile Zmeura de Aur? Piercing e o chestie ciudată cu mult sânge, la care am spus pas repede că oricum mi-era cam greață încă de când m-am pus să văd filmul. Iar în legătură cu băiatul ăsta, Willem Dafoe, are cineva idee dacă are cumva pile la Oscars? E al doilea an la rând în care este nominalizat, de fiecare dată pentru roluri din filme odioase, care te fac mai degrabă să o urmărești pe Ada Milea în concert! De data asta ne referim la At Eternity's Gate, despre care nu voi spune nimic, ci doar voi posta un comentariu de pe IMDb, care nu este doar 100% adevărat, ba m-a și amuzat copios! (da, regizorul mișcă acea nenorocită de cameră în niște feluri inimaginabile și merită desigur să fie biciuit)

"If you are sensitive to motion sickness or strobe lights do not go see this movie. Even if you have multi focal glasses I would recommend you not go. It could have been the performance of a lifetime but I'll never know. It made me so violently ill that I may never go to a film again. I seriously have ptsd and I'm not at all exaggerating that I never want to go to a film again. If I had stayed in the theater for another 5 minutes I would have had a seizure and they would have needed to call an ambulance. This was a terrible experience. It was a full hour until I could breathe again. I hope this helps someone else. There were no warning at all. If there's a lawsuit count me in." 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele