Actori cu mare potențial care au ajuns să joace numai în filme de mâna a 3-a

M-am tot gândit cum să scurtez titlul ăsta dar n-am găsit altă rimă. Ați prins ideea oricum. Iată mai jos o listă de nume grele care din păcate mă fac instant să consider că filmul în care joacă și care tocmai a apărut este prost. 

tuconcierto.net
Ordinea nu contează, dar cumva simt nevoia să încep cu Adrien Brody. Probabil pentru faptul că în cazul lui dezamăgirea mea este cea mai mare. Brody este și acum cel mai tânăr laureat cu Oscar de rol principal din istorie (pentru minunatul The Pianist), dar de atunci a mai jucat în foarte puține filme notabile. Un adevărat dandy, cu mult talent și charismă, ar putea fi unul dintre the greats, dar ceva parcă nu se leagă în cazul lui. Glumind un pic cu trimitere la articolul meu de ieri, poate că trebuie să umble la beliefs! Ultimul film remarcabil în care a jucat este Detachment (2011).

În cazul lui Nicolas Cage lucrurile sunt și mai grave. Practic joacă de foarte mult timp numai în filme care primesc rating 3 sau 4 pe IMDb. Să nu uităm că omul a luat un Oscar de rol principal pentru memorabilul Leaving Las Vegas. Ultimul film decent în care a jucat este Joe (2013).

Pe Joaquin Phoenix l-am pomenit recent și chiar spuneam că ultimele lui 5 filme au fost efectiv de neurmărit. Da, stiu, pentru unii sunt filme "ciudățel-interesante" (el chiar pare a fi un ciudat și în realitate) sau filme "mai altfel" sau căcat cu mac, dar chiar vă provoc să vă uitați la ultimele lui 5 filme și să reveniți cu impresii. Phoenix nu a luat niciodată un Oscar însă probabil că l-ar fi meritat pentru senzaționalul rol din Gladiator, cu siguranță unul dintre cele mai mari roluri din istorie care portretizează frustrarea. Apropo, dacă mi-ar pune cineva un pistol la tâmplă și m-ar forța să spun în 3 secunde care e filmul meu preferat din toate timpurile, aș alege Gladiator. Din nefericire ultimele filme notabile cu Phoenix în prim plan vin din 2013 (Her și The Immigrant).

Filmografia din ultimul deceniu a lui Keanu Reeves cred că o rivalizează pe cea a lui Nicolas Cage. Adică e la fel de proastă. Dacă sărim peste The Whole Truth, trebuie să derulăm cel puțin 11-12 ani în timp până mai dăm peste un film drăguț cu Keanu în prim plan. Din păcate când îi vezi numele în distribuție sau figura pe afiș realizezi instant că filmul trebuie să fie foarte slab.

Poate unii dintre voi n-au auzit de Eric Roberts (este fratele Juliei) și credeți-mă că ar fi trebuit să fi auzit de el. Însă este vina lui, nu a voastră. Un tip foarte charismatic, badass și talentat, Eric se irosește de peste 20 de ani în niște filmulețe și seriale la care parcă și bunicile se jenează să se uite. În cazul lui e clar vorba de cantitate și nu de calitate; practic obosești cu degetul pe butonul de scroll al mouse-ului când îi parcurgi filmografia. Dacă vreți să vă faceți o idee de potențialul pe care l-a avut, recomand Runaway Train și Final Analysis.

Bruce Willis nu a fost niciodată un greu al ecranului (filmele de acțiune nu susțin acest epitet ) însă a avut mereu mare priză la public. Atenție însă, Bruce a cucerit un Golden Globe cu unul dintre serialele cu care am crescut (tradus la noi la vremea aia "Maddie și David", lol). A creat un erou legendar al filmelor de acțiune (John McClane este unic) și a jucat de asemenea în comedii și drame memorabile. Eu i-am fost fan de când mă știu, dar de la o vreme apare numai în filme de toată jena, în care parcă nici nu se mai obosește să mimeze. E practic imposibil să aleg un film remarcabil din acest deceniu în care el a jucat.

Robert De Niro. Poate că mulți dintre voi consideră că ar fi trebuit să încep cu el. Dacă o punem repede de un sondaj, cu tema "Actorul vostru preferat all-time", De Niro iese la egalitate cu Pacino. Așa că ce s-a întâmplat cu el oare? De foarte mulți ani joacă în niște comedii deranjant de idioate. Oare ce-l mai mână în (această) luptă? Pentru simplul fapt că a apărut în Dirty Grandpa ar fi trebuit să se retragă rușinat și să facă pe bune pe grandpa-ul, departe de ecran.


Hai să lăsăm lista asta deschisă și o vom mai actualiza pe parcurs. S-ar putea să ne mai vină idei.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?