120 Fenchurch Street: Noua grădină de pe cerul Londrei

S-a deschis recent și este minunată. Situată pe acoperișul unei clădiri din The City, are o suprafață foarte mare și se întinde integral în aer liber (spre deosebire de mai faimoasa Sky Garden din Walkie-Talkie, care se află la o aruncătură de băț). Am dat ieri o fugă acolo și evident că am fotografiat ca apucatu'. 

Privind către sud te saluți cu The Shard și bați cu privirea cât cuprinde către Tamisa, Tower Bridge și ceea ce numim South London. Către est Canary Wharf ți se arată în toată splendoarea la orizont, iar undeva mult mai aproape vezi Whitechapel, cartierul în care faimosul Jack Spintecătorul și-a făcut de cap în urmă cu 130 de ani. Spre vest poți observa Central London, St Paul's și London Eye, imediat după ce Tamisa o cotește către sud. Către nord nu ai prea multe opțiuni, pentru că zgârie-norii din The City pică pe tine și ai parcă senzația că poți sări direct în ei.


Bonus: intrarea e liberă și nu ai nevoie de rezervare în prealabil.

Mai puțin ideal e faptul că nu există nici măcar o cafenea acolo sus, așa că e recomandat să veniți cu o cafea la pahar pe care să o savurați pe o băncuță în timp ce survolați orașul de sus. Am întrebat un paznic și am aflat că în vară se va deschide și ceva restaurant / lounge / cafenea / whatever. Tot la capitolul cons (deși e mult spus) țineți cont că există un geam mare de jur împrejur și practic nu vă veți putea sinucide. Mwuahah, nope, nu asta era ideea. Vreau să spun că panoramele cu orașul pe care le veți trage vor conține inevitabil chestii reflectate de acel geam, după cum puteți vedea și în fotografiile mele (însă unele unghiuri generează efecte interesante!).

Oricum, ați prins ideea. Dacă locuiți aici sau veți vizita în curând, nu ratați locul ăsta.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?