Muviz #491

Adică de pe ecrane adunate:

visitbirstonas.lt
Ashes in the Snow prezintă drama trăită de mai mulți lituanieni luați prizoneiri într-un lagăr de muncă sovietic în timpul WW2. Cu ocazia asta m-am convins că londoneza Bel Powley (pe care o mai văzusem recent în niște filme și care, culmea, chiar aduce mai degrabă cu o rusoaică) este o actriță foarte bună. În film veți mai remarca doi actori scandinavi interesanți (nu vă spun care, îi veți căuta singuri dacă veți simți nevoia). Filmul este chiar fain și emoționant. Oricât de clișeistic ar suna, el ne arată acel spirit uman care triumfă chiar și în cele mai dificile condiții. Nota 7+.

Voi recomanda încă un film vechi, ca și data trecută. E tot cu Debra Winger într-unul dintre rolurile principale, alături de Richard Gere. El se numește An Officer and a Gentleman și îl mai văzusem o dată în copilărie. În cazul în care cunoașteți celebra piesă Up Where We Belong a lui Joe Cocker, aflați că ea a fost scrisă special pentru acest film și a căștigat un premiu Grammy. Nota 7+.


Hunter Killer este un thriller cu submarine care se mulează perfect pe o pungă de popcorn (sau una de Doritos), cu Gerard Butler în rolul principal și Gary Oldman într-un rol secundar. Tema e reprezentată de relațiile tot mai tensionate dintre SUA și Rusia. Nota 6. La fel de bine intră cu ceva de ronțăit și acest Lukas cu un Van Damme în rolul principal care nu joacă chiar slab. Omul îmbătrânește bine. Am senzația că filmul e tras la Brussels. Nota 6. 

The Girl in the Spider's Web ne prezintă o badass goth Claire Foy, așa cum nu am mai văzut-o, și asta pentru că personajul pe care îl întruchipează este aceeași Lisbeth Salander din The Girl with the Dragon Tattoo, jucată în trecut de Noomi Rapace și Rooney Mara. Acțiunea are loc la Stockholm. Din păcate de pe la jumate încolo eram cam plictisit deja. Nota 6. 

Și apropo de plictis, Wildlife reprezintă debutul regizoral al lui Paul Dano. Îl știți, e actorașul ăla ciudățel și insipid iar acest film este făcut după chipul și asemănarea lui: cadre lungi fără noimă, ritm foarte încet al acțiunii, personaje ciudate etc. Cred că am rezistat cumva datorită actorilor principali, Carey Mulligan și Jake Gyllenhaal. Nota 6 cu indulgență. 

Încheiem cu două filme la care am spus pas. Întâmplător ambele sunt trase la Paris. Le monde est à toi îl are pe Zoso în rolul principal (lol, dați click pe link-ul cu titlul și îi veți vedea imediat mufa sau eventual aruncați un ochi aici). Așa-i că seamănă? Din păcate în acest film Vincent Cassel a primit un rol insignifiant și idiot pentru calibrul său. Nocturama avea o premisă bună dar este foarte aiurea exacutat, gen în primele 20-25 din film vezi doar niște tineri cum se plimbă cu metro-ul și bus-ul prin Paris, cu un dialog minimal și un character development nul. Not for me, adică pas pour moi.

Vedeți că marți se anunță nominalizările Oscar. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"