Muviz #489

Adică de pe ecrane adunate:

Hai să începem cu acest Brexit: The Uncivil War, un TV movie care tocmai a apărut aici în UK. Mai rar dai peste filme care descriu evenimente în plină desfășurare, așa-i? Benedict Cumberbatch joacă rolul lui Dominic Cummings, creierul din spatele mișcării Leave. Nu ați auzit de el pentru că omul a orchestrat totul din umbră, lăsând paiațe gen Boris Johnson sau Nigel Farage să prostească proștii la vedere. Filmul are o tentă 100% pro Remain (printre altele toți ăia din campania Leave sunt prezentați ca niște grobieni) și mărturisesc că nu sunt fanul producțiilor (fie ele filme, publicații sau emisiuni TV) care încearcă să-mi vândă o anumită idee (chiar și atunci când sunt adeptul respectivei idei), dar până la urmă orice om cu scaun la cap știe deja că Brexit-ul reprezintă o eroare pe toate nivelurile. Iar campania Leave care a prostit proștii a fost ilegală. Nota 7.  


Azi facem o călătorie mai lungă prin Regat și prin împrejurimile lui și continuăm cu Shadowlands, un film din 1993 pe care l-am văzut recomandat pe un forum. Acțiunea are loc în anii '50 în Oxford, cazul din care s-a inspirat scenaristul este real, iar în rolurile principale îi avem pe Anthony Hopkins (impecabil ca de obicei) și pe această foarte plăcută Debra Winger, pe care am văzut-o prea puțin pe ecran de-a lungul timpului. Filmul degajă o căldură și o autenticitate ieșite din comun și nu exagerez când spun că avem aici una dintre cele mai frumoase și mai lipsite de sirop on-screen love stories văzute vreodată. Nota 9. 

Black '47 este un revenge action drama cu acțiunea plasată în Irlanda anului 1847. E mai mișto decât v-ați aștepta inițial. Nota 7. 

Webcast a fost filmat într-un cartier londonez cu o cameră mobilă; e genul ăla de horror tras în stil POV. Părea cam sec la început, apoi devine oarecum mai intrigant, dar finalul e cam fucked up. Nota 6. 

Maine ar fi avut potențial, dar scenariul e slab. Actrița principală este foarte talentată și nu e vina e că filmul nu te cucerește, ba pare chiar silly și pointless deseori. Nu există niciun pic de character development, iar în primele 10 minute ale filmului nimeni nu vorbește. Apoi primul dialog este despre cum se cacă unul. Wow. În orice caz, pe Laia Costa am apreciat-o și în Newness, un film pe care vi-l recomand încă o dată (e cu 2-3 clase peste Maine, care primește un 5 de la mine). 

Support the Girls începe relativ decent dar apoi te pierde gradual până la punctul în care abia aștepți să se termine. Regina Hall face un rol bunuț, iar Haley Lu Richardson este autentică și exuberantă ca de obicei, însă aceste aspecte nu salvează filmul. Nota 5.  

Încheiem ca de obicei cu filmele la care am renunțat repede. 1945 reprezintă o producție ungurească în alb-negru, care m-a pierdut după primele 15 minute în care nu a reușit să-mi spună despre ce e vorba în acest film. Cum nici actorii nu-mi spuneau nimic am zis pas. Iar acest Sueño en otro idioma părea plictisitor și exagerat, plus aceeași chestie cu actorii: dacă n-ai auzit de niciunul dintre ei povestea chiar trebuie să te captiveze, altfel nu rămâi cu mai nimic din respectivul film.

Ta-ta.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"