Ce seriale mai urmărim #14

A început sezonul 3 din True Detective, un serial mai degrabă pretențios, care în primul sezon m-a menținut interesat exclusiv grație actorilor principali (Matthew McConaughey și Woody Harrelson, care acum produc serialul), iar în sezonul al doilea m-a pierdut rapid. Motivul este același: povestea este înceată, cam prea "artistică" și greu de urmărit. În al doilea sezon, distribuția (care se schimbă în fiecare sezon) nu a mai salvat situația. Sezonul 3 a început destul de bine, ba aș spune că are cel mai interesant storyline de până acum. Așa că am trecut cu bine de primele 3 episoade. 

amazon.com
Singurul păcat al acestui sezon ar fi că îmbină, mânca-i-ar tata de detectivi adevărați, trei planuri diferite. Trei! Practic amețești sărind non-stop de la acțiunea din anul 1980, la aia din 1990 și la aia din ziua azi. Numai așa te face serialul, ping pong de colo colo. Îl vezi pe Mahershala Ali ba tinerel, ba middle-aged, ba hodorog (sper pentru binele lui că au filmat separat toate secțiunile astea, altfel au înnebunit ăia de la machiaj). În orice caz, băieții care vin cu ideile astea de a-ți prezenta un film alternând non-stop planurile temporale trebuie biciuiți în piața publică, am mai zis.

Faza asta a fost prezentă de altfel și în primele două sezoane (sau cel puțin în primul, că eu pe ăla l-am văzut). Se merge pe aceeași idee de "investigație a unei investigații", probabil se cred foarte originali băieții procedând așa. Iar ca o paranteză, pregătiți-vă să-l vedeți tot mai des pe acest Maherșala, care pare a fi noul fetiș de culoare de la Hollywood. Totul e pe bază de Maherșala. Acum doi ani a luat Oscar pentru rolul din Moonlight, în care apare doar în câteva scene (a câștigat probabil pentru simplul fapt că era negru, țineți minte discuțiile), iar anul ăsta e nominalizat iar. Bonus: a primit rolul principal din True Detective. Nu zic, omul e bun (mie mi-a plăcut cel mai mult în House of Cards), dar nu pot scăpa de feeling-ul că e ultra promovat pentru simplul fapt că e negru.


Top of the Lake e un serial bizărel, care m-a fidelizat cât de cât exclusiv datorită actriței principale, Elisabeth Moss. Serialul are doar două sezoane, trase la 4 ani distanță, în locuri diferite (un plus pentru sezonul 2 care e filmat în Sydney) și prezintă de asemenea cazuri diferite, investigate de personajul jucat de Elisabeth. Încă n-am terminat sezonul 2, care mi se pare mai bun decât primul, dar îl voi găta ca să știu o treabă. Nu cred că va exista și al treilea.

Mrs. Wilson este un mini-serial care a debutat în urmă cu două luni pe BBC și ca fapt inedit să spunem că Ruth Wilson o joacă în serial chiar pe bunica ei, Alison Wilson. Avem așadar un caz real aici, iar acțiunea se petrece (în planuri paralele, yay!) în timpul WW2 și în anii '60. Multe scene au loc la Londra. Am văzut primele două episoade și aș mai avea de văzut numai unul; habar n-am dacă se vor mai face și altele. În serial o puteți remarca și pe Keeley Hawes din Bodyguard.

Seriale la care n-am rezistat nici măcar până s-a gătat primul episod: Escape at Dannemora (e pe bază de Paul Dano) și Gypsy.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"