2 ani de când m-am lăsat de fumat

Am realizat asta abia ieri, pentru că sincer să fiu nu am numărat zilele, lunile și anii, ca un alcoolic care n-a mai pus gura pe băutură. Dar țin minte că era în jur de 15 ianuarie 2017 când am tras ultimul fum de țigară. 

Băi și când spun asta chiar așa e. Chiar m-am lăsat de fumat și ăla chiar a fost ultimul fum. N-am mai pus gura pe țigară nici măcar o dată de atunci. De ce subliniez asta? Pentru că am prieteni care îmi spun că s-au lăsat de fumat însă atunci când ieșim pe undeva sau când vin în vizită își aprind o țigară.

"Păi ce faci, boss, nu te-ai lăsat?"


"Ah m-am lăsat, dar mai fumez câte una așa când ies."

sau

"Le-am rărit foarte mult! Fumez doar la cafea!"

"Adică de fapt nu te-ai lăsat. Ok." Evident, singura problemă aici este că nu ești corect cu tine însuți, nu cu cei cărora le spui că te-ai lăsat de fumat când de fapt tu încă fumezi. Și chiar nu trebuie să decretezi public că te-ai lăsat, că nu te-ai lăsat, că le-ai rărit sau whatever. Just stick with whatever you believe in and makes you feel good.

Aș vrea să vă ofer un secret ca să vă puteți lăsa de fumat (dacă asta vreți cu adevărat) însă nu am unul. Mie mi-a venit natural. Fumatul pur și simplu nu mai era fun. Implicit n-am făcut eforturi să mă las, n-am intrat în sevraj, n-am fantasmat că fumez ca un turc în timp ce mă treceau transpirații reci și nimic de genul ăsta. V-ar putea ajuta cartea lui Carr despre care am vorbit mai demult (interesant e faptul că atunci am reluat fumatul la câteva luni de la acel articol) sau eventual vaping-ul despre care am vorbit aici și aici, dar până la urmă numai voi știți ce vreți și mai ales că vă poate motiva în direcția respectivă.

Apropo, e posibil să renunț și la vaping în curând; momentan am ajuns doar la câteva fumuri pe seară sau cum ar spune unii "M-am lăsat de vaping dar mai pufăi doar așa ocazional!" 


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"