Muviz #487

Adică de pe ecrane adunate:

Hola, amigos. Vreau să încep cu All About Nina, un film în care feblețea mea declarată, Mary Elizabeth Winstead, face un rol excelent. Serios, am văzut nominalizări Oscar pentru mai puțin de atât. Mary joacă rolul unui stand-up comedian with issues și, printre altele, oferă câteva foarte reușite și amuzante impressions. Nota 8 pentru film, pentru că nu înțeleg de ce are un rating atât de slab. 


Bird Box este un post-apocalyptic thriller care m-a prins destul de bine. Filmul aduce oarecum cu A Quiet Place-ul lui John Krasinski, diferența fiind că aici trebuie să eviți să privești (vs. keep quiet in the other movie). Sandra Bullock face treabă bună în rolul principal, iar într-unul dintre rolurile secundare îl avem pe John Malkovich, care l-a un moment dat a izbucnit cu un "For fuck's sake!" iar Netflix-ul mi l-a tradus "Ce pula mea!" (sunt criminale traducerile pe Netflix!)  Nota 7+.

White Boy Rick prezintă un caz real din anii '80 și oarecum paradoxal îl are în rolul principal pe un puști (foarte bun gagiul) și abia într-un rol secundar pe Matthew McConaughey. Nota 7. 

Revenind la Netflix, cât am lenevit cu ai mei zilele astea am mai văzut câteva filme care m-au ținut departe de torentele mele, cum ar fi How Do You Know cu Reese Witherspoon, Jack Nicholson (într-o ipostază cu mult sub calibrul său) și etern insipidul și ciudatul hipiot Owen Wilson (într-un rol perfect pentru el). Un peu, beaucoup, aveuglément! (adică Blind Date, lol) a fost însă mai reușit. Filmul este setat în Paris, dar asta contează prea puțin, pentru că acțiunea se petrece în principal în apartamentele a doi vecini (un el și o ea) care dezvoltă o relație prin perete, fără a se vedea. Adică un fel de You've Got Mail într-o variantă inedită. Aș încerca și eu chestia asta, dar destinul îmi e potrivnic: precedenții mei vecini erau probabil gay, iar acum mi s-au mutat pe cap niște puștani indieni. 

Repede și cu două non-recomandări: Ibiza este pentru adolescenți retardați (l-am încercat numai pentru că e cu Richard Madden din Bodyguard), iar The House That Jack Built, holy fucking shit fuck me sweet Mary & Joseph! Ok, facem așa: vă arăt notițele mele despre filmul ăsta (că doar nu credeți că de fiecare dată rețin toate filmele pe care le văd și detaliile aferente și apoi vin și scriu articolele astea). There you go:

the house that jack built (trier does it again - melancholia, nymphomaniac, insert links, pretentious shit, 10 min + reading reviews - mai tine si 2 h jumate. no character developm, overuse of violence, dumb characters - oh, it's art, al doilea film la rand cu Riley pe care nu pot sa-l vad)

Pe scurt, în 10 minute m-am convins că von Trier a expectorat o altă idioțenie a la Melancholia și Nymphomaniac cu care n-are sens să-mi pierd vremea. Așa că fuck von Trier și hai să încheiem cu ce am început:
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?