Muviz #486

Adică de pe ecrane adunate:

First Man tocmai a primit două nominalizări Golden Globe (pentru soundtrack și rolul făcut de Claire Foy care se prezintă minunat ca întotdeauna) și probabil că ar fi meritat mai multe. Ryan Gosling joacă rolul lui Neil Armstrong, primul umanoid care a pășit pe Lună (se fac 50 de ani de atunci, incredibil) și dacă o să vă întrebați ce-i lipsește vă spun eu de pe acum: barba. Omul e clean shaved în fiecare scenă și pare cam nefiresc și puber așa. 

Mi-a plăcut filmul, poate în primul rând pentru că iese din clișeele alea care îți lasă senzația că "ai mai văzut filmul ăsta despre evenimentul istoric X", chiar dacă nu l-ai văzut de fapt. Soundtrack-ul este inedit și foarte bine ales (de altfel, și lipsa lui - este liniște totală pe fundal când Armstrong păsește pe Lună), nu avem imaginile alea în slow motion când astronauții se pregătesc să-și ia zborul și una peste alta First Man reușește să fie emoționant fără a fi prea dramatic. În distribuție veți remarca o tonă de figuri cunoscute, așa că nici nu are rost să menționăm aici toți actorii. Nota 8. 

Iar dacă vă plac Ryan și Claire, uite aici un interviu cu ei despre film. Eu n-am înțeles nimic din ce a spus Ryan pentru că nu-mi puteam lua ochii de la Claire. 

A Simple Favor este un film gonegirlish cu Blake Lively în rol de bitch și Anna Kendrick în clasicul ei rol de ființă aparent timidă și împiedicată. Titlul e cam neinspirat iar filmul destul de previzibil, dar are acel ceva care te menține interesat până la final. Nota 7.

Colette este un period drama cu Keira Knightley în rolul principal. Acțiunea are loc la Paris iar subiectul aduce oarecum cu cel din The Wife. Filmul este destul de plictisitor și la un moment dat uiți cum o cheamă pe duduia Colette, care e numită în vreo 4 feluri pe parcursul filmului. Nota 6. 

Tot cu nume de fată ca titlu, tot cu niște lesbos și tot caz real este Lizzie. Filmul începe destul de greoi dar devine interesant pe parcurs și cred că merită un rating mai mare. Chloë Sevigny și Kristen Stewart fac roluri foarte bune. De altfel pe Kristen mereu am lăudat-o pentru că joacă foarte intens și expresiv. Nota 7. 

Hai să mai adăugăm două filme la lista de Crăciun. Am văzut The Family Stone din 2005, genul ăla de Christmas movie autentic, cu mulți actori cunoscuți și eterna temă a întoarcerii acasă de Sărbători. Avem comedie + un pic de dramă dar toate-s bune la final, în spiritul Crăciunului. O să remarcați printre altele ce hot era Claire Danes în era premărgătoare Homeland! Nota 7. 

Nu acord note pentru Love Actually, pe care l-am revăzut după mult timp. Este unul dintre cele mai faimoase London Christmas movies, dacă nu cel mai cel, dar nu neapărat și cel mai bun. Distribuția este stelară, însă trebuie să fiu răutăcios și să punctez că se vede și aici ce overrated și insipizi sunt acești doi actori pe care nu i-am suportat niciodată: Bill Nighy și Colin Firth. Pe bune, Nighy chiar joacă prost. Găsiți aici o chestie amuzantă despre film. 


Liam Neeson și Central London's skyline din urmă cu 16 ani. Aspectul s-a mai schimbat de atunci. 
.
Gata, am ajuns la final. Avem și două non-recomandări, anume două filme care fac încercări patetice de a fi deosebite: Under the Silver Lake (noh, e făcut de ăla care a venit cu It Follows) și Life Itself (au fost suficiente 10 minute pentru a mă lămuri despre ce e vorba). Nu, merci.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?