Muviz #484

Dacă n-ați intrat încă în febra Crăciunului (sau chiar dacă ați intrat), luați de la moșu' niște filme de sezon. 

Am văzut / revăzut Miracle on 34th Street. Adică am văzut în premieră filmul original din 1947, fără doar și poate un clasic, apoi am revăzut remake-ul din 1994. Ambele sunt foarte faine în felul lor, Moșii sunt foarte autentici (sau hai să spunem credibili), actrițele care o joacă pe puștoaica Susan sunt minunate (poate cu un insesizabil plus pentru regretata Natalie Wood al cărei suspect deces se investighează chiar și în ziua de azi), iar New York-ul în perioada Crăciunului nu poate fi decât de poveste. Și ca să vă simțiți subit extrem de tineri, luați aminte că actorul care îl joacă pe Santa Claus în filmul original s-a născut în 1877.


Am zis New York? Ok, recunosc: am revăzut pentru a nu știu câta oară Serendipity. I love this little movie. Sărbători, Kate Beckinsale, cel mai frumos oraș din lume, un soundtrack foarte bun, doi prieteni faini și un amor de basm care transcende timpul și spațiul. Credeți în semne?


Țin minte că am văzut A Christmas Carol în 3D la cinema în Cluj, în urmă cu 9 ani, dar fiind setat în Londra și foarte atractiv din punct de vedere vizual am dorit să-l revăd. Cam prea mult basm, dar imaginile sunt într-adevăr superbe. Orașul din era Victoriană este recreat minunat digital.Am fost plăcut surprins de un film nou de sezon, numitul The Christmas Chronicles. Veți remarca rating-ul mare de pe IMDb și să stiți că și-l merită. Filmul are feeling, atmosferă, umor neașteptat de bun și imagini foarte faine. Kurt Russell dă foarte bine în rolul de Moș, iar puștoaica Darby Camp este adorabilă (atenție, o spune unu' care nu se dă în vânt după copii).

Încheiem seria de azi cu One Last Thing, care nu e ceea ce am numi un Christmas movie (deși ultima scenă are loc de Crăciun). Însă ca mesaj se încadrează perfect. Filmul pare simplu la prima vedere, ușurel așa la modul TV movie, dar mi-a plăcut. Este axat pe adevărata conexiune umană, care nu ține de legăturile de sânge.

Ho ho ho! (neah, e un mit - Kurt Russell ne informează că Santa nu spune asta de fapt )


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?