Ce seriale mai urmărim #13

După cum spuneam săptămâna trecută, revin cu o nouă listă de seriale.

tvgcdn.net
Endeavour este un British period crime drama reușit, setat în Oxford-ul anilor '60. Investigațiile sunt conduse de un tânăr polițist mai socially awkward de fel, dar foarte inteligent, care face echipă cu un detectiv experimentat al cărui protejat devine. Serialul este făcut în stilul Vera: doar 4 episoade pe sezon, dar fiecare episod ține câte un film. Și avem câte un caz separat în fiecare episod, ceea ce nu știu dacă e neapărat de preferat. Cumva mi se pare mai captivant să tratezi un singur caz pe sezon. Uite, atât Vera cât și Prime Suspect m-au pierdut la un moment dat și probabil că unul dintre motive a fost chiar ăsta. Din Endeavour am văzut 7 episoade și deocamdată nu sunt câtuși de puțin plictisit. Sezonul 6 va apărea la anul.

Rămânem în minunatul Oxford cu A Discovery of Witches, la care am renunțat pe la al 4-lea episod. O fi orașul foarte primitor pentru orice tip de serial, or fi Matthew Goode și Teresa Palmer două nume foarte atractive, o fi cinematografia foarte faină, dar n-am putut trece peste ideea de vampiri și vrăjitoare. Am încercat, dar chiar n-am putut.

Dirty John este în plină desfășurare (au apărut numai primele 3 episoade la acest moment) și înțeleg că este inspirat dintr-o situație reală. Nu mă așteptam să mă prindă, însă a făcut-o. În rolurile principale îi avem pe Erin Bana, milfesa Connie Britton (deja nominalizată la un Golden Globe pentru rol) și pe englezoaica de mare zvâc Juno Temple, pe care am mai lăudat-o aici pe blog.

Un alt serial care m-a prins în ciuda așteptărilor este acest aparent erotic The Girlfriend Experience, cu Riley Keough într-un foarte bun rol de escortă (nominalizat Golden Globe la vremea lui dar neadjudecat). Riley este nepoata lui Elvis Presley și se numără printre descoperirile mele din acest an. Într-unul dintre rolurile principale îl veți remarca pe Paul Sparks pe care-l știți din House of Cards. Primul sezon are 13 episoade scurte dar captivante, este setat în Chicago și oferă neașteptat de mult sex. Cadrele sunt de regulă largi și culorile reci, pentru a crea o atmosferă oarecum sobră și dezumanizată care paradoxal nu te îndepărtează ca spectator. Din păcate în sezonul doi au schimbat total subiectul, personajele și actorii, ceea ce a reprezentat un fiasco. Nu am reușit să trec de episodul doi și puteți considera că serialul ăsta are de fapt un singur sezon.

Pesemne că Elvis crapă de rușine pe planeta aia unde l-au dus
extratereștrii văzând cum se masturbează nepoata lui pe ecran! 

Încheiem cu două seriale la care am renunțat foarte repede (la ambele după numai un episod), în ciuda cronicilor foarte bune de care se bucură. The Americans mi s-a părut over the top și deloc captivant (iar cronicile spun că devine tot mai tras de păr odată cu fiecare sezon), iar Luther este chiar și mai exagerat (la modul "seriously?"), cartoonish și încearcă prea mult să fie inteligent, devenind astfel câtuși de puțin credibil (și chiar avea o permisă foarte bună - London, crime, Idris Elba).

Ne auzim mâine cu niște filme noi.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?