Ce seriale mai urmărim #12

Hai că de când am povestit ultima oară despre seriale am încercat alte 9-10, așa că m-am gândit să le împart în două articole (îl public pe următorul peste o săptămână). Evident, nici jumătate nu au rămas cu mine, pentru că-s destul de greu de mulțumit.

toptvseries.tv
E musai să încep cu Broadchurch. Oi fi eu fițos când vine vorba (și) de seriale, dar ăsta m-a lovit bine de tot și probabil că mi-am doborât toate recordurile de binge-watching cu el. Serialul te captivează din primele 10 minute. Broadchurch este un orășel ficțional de pe coasta de Sud-Vest a Angliei, în care un băiat este găsit asasinat pe plajă. Comunitatea este destul de puternică acolo, toți se știu între ei și crimele nu-s deloc la ordinea zilei. 

În rolurile principale (echipa de detectivi) îi avem pe doi dintre cei mai buni actori britanici ai momentului: Olivia Colman (care va fi de altfel noua Regină în sezonul 3 din The Crown) și David Tennant, pe care recent îl mai văzusem într-un rol la fel de arogant și nesuferit ca și în Broadchurch, însă paradoxal prezența sa pe ecran este foarte plăcută. În sezonul doi își face apariția o altă actriță britanică de calibru, anume Charlotte Rampling

Broadchurch s-a încheiat după numai 3 sezoane (toate având câte 8 episoade) și ar fi avut mult potențial în continuare. Peisajele sunt superbe și soundtrack-ul (realizat de un artist islandez) e foarte intens. Chiar am rămas ușor melancolic când am terminat serialul. Dar s-ar putea să mă apuc de Gracepoint, care este Broadchurch în varianta americană, cu David Tennant menținut în distribuție sub un alt nume (interesantă ideea). 

Mi-am descărcat The Kominsky Method aproape exclusiv pentru Michael Douglas, care pentru mine a fost mereu un actor subestimat (deși recunoscut ca unul foarte bun). Serialul este cât se poate de ușurel, atât ca subiect cât și ca lungimea episoadelor, astfel poate fi gătat în doar câteva ore într-o duminică leneșă. Probabil că nu l-aș fi văzut până la capăt dacă nu-l avea pe Douglas în rolul principal (ok, și pe această minunată gilfesă numită Nancy Travis), mai ales că pe Alan Arkin nu l-am suportat niciodată. Oare omul ăsta nu s-a săturat să facă numai roluri de boșorog țâfnos? Sau poate că așa e omul în realitate. Oricum, atât Douglas cât și Arkin tocmai au fost nominalizați pentru aceste roluri la Golden Globes (lista completă aici). The Kominsky Method poate fi văzut pe Netflix și hai să spunem că oferă și unele momente amuzante, nu doar nostalgie. Ăsta a fost doar primul sezon și probabil că nu va exista o continuare. 

Imediat ce am terminat Broadchurch am simțit nevoia să văd ceva asemănător, așa că după un scurt research am dat peste acest The Bridge (sau Bron/Broen). Premisa este senzațională: este descoperit cadavrul unei femei, exact la granița dintre Suedia și Danemarca, pe faimosul pod Øresund. De fapt sunt găsite jumătățile a două cadavre, de fiecare parte a graniței, astfel încât polițiile din ambele țări trebuie să se implice în acest caz. Însă în ciuda acestei premise serialul nu a fost deloc engaging și m-a pierdut după numai 3 episoade. Nu era creat suspans de fel, nici că-ți păsa cine ar putea fi criminalul, iar actriția principală (care întruchipa un personaj autist) juca prost. Chiar n-am înțeles de ce acest serial are cronici senzaționale. 

Așa că am încercat The Tunnel, care este remake-ul lui The Bridge, în varianta franco-engleză. Da, v-ați prins: cadavrul este găsit de data asta în tunelul din Canalul Mânecii. Am sperat că această variantă va reuși să mă prindă, date fiind tangențele culturale de alt nivel pe care le am cu Anglia și Franța. Dar singura diferență dintre The Tunnel și The Bridge a fost că la The Tunnel am rezistat 4 episoade, nu doar 3. Serialul m-a pierdut practic din aceleași motive ca și omologul lui scandinav. 

Oricum, am remarcat că nu doar serialele care nu te conving din start pot fi aruncate ușor la coș la un moment dat. Există și seriale care încep bine și care te pierd pe parcurs, o posibilă explicație pentru asta fiind faptul că au fost concepute doar pentru un sezon, apoi succesul neașteptat a împins producătorii să mai scoată o serie. 

Dar iată și un serial care mi-a pierdut interesul din primul episod: Klondike. Câtuși de puțin engaging, am realizat că nu are sens să mă înham la așa ceva când sunt atâtea alte chestii interesante de văzut.

Ne auzim mâine cu o serie de Christmas movies.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?