Terorismul a devenit desuet în America

Păi pe bune, nu văd cum altfel. Știți câți indivizi au murit în atentate teroriste petrecute în US de la 9/11 încoace? Undeva în jur de 80 (CNN are aici un desfășurător). În timpul ăsta ar fi greu și deprimant să calculăm câți au murit în mass shootings, care par a avea loc zilnic. Desigur, poate exista o dezbatere legată de definiții, terror attack vs. mass shooting, dar în general delimitarea se face ușor. Cert este că un adevăr extrem de trist se conturează: chiar nu mai e nevoie să-i terorizezi pe americani cu allahu akbar și chestii de gen - ei par a se teroriza și decima mult mai eficient între ei. 

La naiba, până și copiii americani produc accidental mai multe victime decât teroriștii. Faptul că orice muritor de rând poate face rost de o armă oricând vrea mușchiul lui îi scoate la pensie pe teroriști. Concurența e prea mare, teroriștii tre' să se reprofileze! Pe cine mai interesează că un trepanat tuciuriu se aruncă în aer la metrou atâta vreme cât principala groază a unui american e să nu nimerească într-un shooter game reality show?

Pe de altă parte eu sunt convins că niște băieți vor să provoace un debate național care să revizuiască acest extrem de facil acces la arme și poate că d-aia auzi numai despre mass shootings la știri în utima vreme, nu neapărat pentru că ele s-ar fi înmulțit.

scientificamerican.com

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"