Muviz #482

Adică de pe ecrane adunate:

Searching e un thriller interesant, avându-l în rolul principal pe actorul asiatic pe care recent l-am văzut în Columbus. Gagiul joacă rolul unui tată văduv a cărui fiică dispare subit. Filmul pare a fi tras printr-un ecran social media, iar acest asumat exercițiu îl face și interesant dar și forțat pe alocuri. Majoritatea conversațiilor se poartă pe chat sau video calls și ai deseori senzația că de fapt computerul sau TV-ul tău sunt conectate direct la acțiune. Introducerea personajelor se face foarte facil, tocmai datorită acestui aspect, iar spectatorul devine conectat instant la subiect. Filmul are mult suspans și atacă indirect diferite aspecte negative din social media, cum ar fi inerentele abuzuri ale părinților (am vorbit și eu despre asta aici), expunerea inutilă sau ipocrizia. Nota 7+.


The Clovehitch Killer reprezintă un alt thriller decent și deseori surprinzător, care te menține captivat până la final. Nota 7.

Am revăzut-o pe Chloë Grace Moretz în The Miseducation of Cameron Post. E bună duduia, nu am ce să-i reproșez. Se prezintă convingător ca întotdeauna. Subiectul nu este nou: o adolescentă care descoperă că-i lesbo este trimisă de părinții speriați de bombe și mult prea conservatori la ceva centru terapeutic, mai degrabă o sectă formată din religious nuts, care încearcă să o aducă pe "calea cea dreaptă". Însă personajul jucat de Chloë realizeză că nu e nimic în neregulă cu el, ci mai degrabă cu ciudații care îi spun că nu e ok să fii nici gay și nici ateu. Pe soundtrack puteți remarca un hit al lui Celine Dion din urmă cu vreun sfert de secol (eu de atunci cred că nu mai ascultasem melodia). Nota 7.

Jonathan prezintă un dublu Ansel Elgort în rolul principal. Are un frate geamăn? Hm, nu prea. Wait, are personalitate dublă sau ceva? Nici așa, deși mai degrabă asta parcă. Cam SF și cam tras de păr, o să vedeți voi ce și cum dacă vă interesează. Iar finalul chiar fute buha. Nota 6 pentru efort numa'.

Ați mai văzut Peppermint de mai multe ori. E genul ăla clasic de revenge thriller pe care îl vezi mereu cu oarecare plăcere, deși de regulă e un no-brainer. Niște nenorociți îi omoară familia unuia și acesta îi execută sistematic până la final. În cazul ăsta the vigilante este Jennifer Garner. Toate bune și frumoase, numai că filmul nu răspunde taman la întrebarea "cum a ajuns o femeie obișnuită expertă în arte marțiale și military combat". Nota 6.

Încheiem cu un film din 2013 numit A Promise. L-am luat fără să ezit văzând subiectul și actorii principali (regretatul Alan Rickman, Rebecca Hall și acest Richard Madden care mi-a atras atenția în serialul de mare succes Bodyguard). Acțiunea are loc în timpul WW1 și probabil că filmul ar fi trebuit să fie o idee mai lung pentru a închega mai bine povestea; așa îți lasă mai degrabă senzația unei piese de teatru. Nota 6+.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?