House of Cards s-a încheiat într-un stil jenibil

Stați liniștiți, nu voi oferi spoilers. Și chiar dacă aș oferi, dacă ați fost fani HoC tot o să vă uitați la ultimul sezon, tot pe nerăsuflate și chiar în lipsa lui Francis. Eu unul așa am făcut, deși era evident pentru toată lumea că fără personajul care practic a făcut serialul acesta nu mai poate fi la fel. Ca să fiu exact, mă așteptam ca acest ultim sezon să fie mai slab ca primele 5, dar să mențină totuși stacheta ridicată (story, acting, cinematography), lucru care se întâmplă în primele 3-4 episoade, apoi totul se duce la vale. 

joblo.com

Partea bună e că s-au rezumat la numai 8 episoade pentru acest sezon, nu la 13 câte trăgeau de obicei. Numai că ai senzația că punctul culminant e atins deja pe la episodul 6, iar ultimele două chiar nu-și mai au sensul. Fiecare episod este regizat de către persoane diferite, dar asta nu se simte. Principala problemă a acestui ultim sezon (care n-ar mai fi trebuit să existe in the first place, dar probabil că erau deja semnate anumite contracte - uite, explică Robin aici pe scurt) chiar nu e reprezentată de lipsa lui Kevin Spacey, ci mai degrabă de povestea foarte puțin credibilă, care deviază în acel stil over the top specific scenariștilor care fie pur și simplu nu mai au idei bune, fie încearcă prea mult să șocheze și să pară originali. Personajele mor într-o veselie (ba unul dintre ele, o să vedeți, moare deși de fapt nu moare - e o înscenare - apoi chiar moare pe bune, lol); Doug Stamper, cățelul fidel al lui Francis, o ia subit razna (din nou?), dispare vreo 9 luni prin pustiuri apoi revine iar la costum pus pe fapte mari (hm ok?) și tot așa.

O chestie care m-a amuzat este faptul că Francis este menționat cel puțin o dată la fiecare două scene, să moară Franklin Roosevelt dacă vă mint. Bine că i-ați făcut vânt din serial (pedofilului spurcat și nenorocit și renegat în veci care e Spacey, ptiu!) pentru ca acum să creați un sezon întreg cu personajul lui fantomă, aflat non-stop pe buzele tututor. Apreciez faptul că au adus trei actori foarte plăcuți în distribuție (Diane Lane - întotdeauna o superbă, Patricia Clarkson și Greg Kinnear), dar personajele lor nu prea au nicio legătură cu pomul de iarnă. Au inventat ceva mega fundație condusă de Diane și Greg, care vezi doamne din senin așa joacă dur de tot la cel mai înalt nivel, iar cei doi se trag de bretele cu Președintele. Hah. Da' până acum unde au fost? În fine.

Un alt turn off al acestui ultim sezon este reprezentat de accentele feministe pe alocuri jenante, care culminează cu un guvern format exclusiv din femei. Big lol. Scuze poentru spoiler, dar era prea amuzantă faza pentru a nu fi menționată. De finalul forțat și total de-a sula să mai zic ceva? Ups. Se pare că tocmai am zis. Vă las pe voi să vedeți ce și cum. Una peste alta, ne-am fi putut lipsi lejer de acest ultim sezon. Dacă vreodată în viața asta veți dori să revedeți House of Cards, luați-vă doar sezoanele 1 - 5.

Puteți citi alte reviews ale acestui ultim sezon aici, aici, aici și aici. Ne auzim în curând cu povești despre alte seriale.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)