Ce seriale mai urmărim #11

Din septembrie de când am vorbit ultima oară despre seriale doar alte două au mai reușit să mă prindă. E destul de greu să fiu fidelizat de un serial și consider că dacă te-ai apucat de unul care nu te-a captivat în primele 3-4 episoade, mai bine renunți și faci orice altceva. Sunt prea multe lucruri de făcut și de consumat în viața asta încât nu are sens să-ți pierzi timpul cu chestii neinteresante. 

vanityfair.com
Acestea fiind spuse, hai să încep cu un serial care m-a captivat bine de tot. El se numește The First și văzând că a primit mai puțin de 4000 de ratings până acum am senzația că nu a fost promovat cum trebuie și foarte puțini știu de el. În rolurile principale îi avem pe Sean Penn (foarte bun ca de obicei),  Natascha McElhone (frumoasa englezoaică din Californication, The Truman Show și Ronin) și Melissa George, pe care am pomenit-o recent. În acest serial am descoperit-o și pe puștoaica Anna Jacoby-Heron, care face un rol foarte bun.


Despre ce e vorba? Păi acțiunea este setată într-un viitor relativ apropiat iar subiectul este foarte simplu: homo sapiens pregătește primul echipaj care va fi trimis pe Marte. Deși serialul este catalogat Drama / Sci-Fi, este important de menționat că aspectele sefeloide sunt insignifiante. Pentru mine serialul reprezintă o dramă, una chiar bună, cu multe elemente personale, familiale și de team management și cu un soundtrack excelent. Scenaristul acestui serial este Beau Willimon, cel care a scris și primele 4 sezoane din House of Cards (ce s-a întâmplat când nu s-a mai ocupat el de serial s-a văzut). Beau a declarat în septembrie că lucrează la sezonul 2 din The First, dar acesta nu a fost confirmat oficial la acest moment. Eu l-am terminat pe primul și chiar sper să existe o continuare. Puteți urmări pagina Facebook a serialului aici (da, nu are nici măcar 10.000 de likes, sigur e o problemă de promovare aici).

Un alt serial pe care-l urmăresc acum este Prime Suspect, quality British crime drama, ce se întinde din 1991 până prin 2006. Sunt vreo 7 episoade în total, dar țineți cont că fiecare episod ține cam cât două filme și tratează câte un caz separat. IMDb nu le-a grupat pe toate sub același link (asta m-a confuzat și pe mine la început) așa că dacă vreți să săriți la episodul doi trebuie să căutați "Prime Suspect 2" și tot așa. În rolul principal este Helen Mirren și de-a lungul episoadelor veți putea remarca mulți actori cunoscuți. Cu acest serial am înlocuit practic Vera, care devenise cam repetitiv și plicticos, bașca faptul că tanti Vera asta era absolut insipidă (consider asta o eroare by the book - personajul principal trebuie să fie întotdeauna likeable, chiar și atunci când este negativ).

Pe scurt despre 3 seriale la care am renunțat repede:

Homecoming a fost lansat în aceeași zi cu ultimul sezon House of Cards. Este însă bizar, slow și plicticos, iar coloana sonoră de-a dreptul oribilă - înțeleg că astea sunt ingredientele stilului noir? Hai lasă-mă. Julia Roberts nu a putut salva nimic, așa că ajuns la episodul 4 am renunțat.

În același stil bizărel se prezintă și Kidding (la care am renunțat și mai repede). Sorry, Jim Carrey și Judy Greer nu pot face nimic pentru mine în serialul ăsta.

Iar la Manifest am dat skip chiar în primele 20 de minute ale primului episod, pentru că în ciuda premisei interesante (deși nu chiar originale) era mult prea simpluț realizat (scenariu, acting and shit).

Pentru cei interesați, în 2019 ne așteaptă noi sezoane din Peaky Blinders, The Crown, Homeland (va fi ultimul) și True Detective.

Ne auzim în weekend cu o nouă serie Muviz.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)