Muviz #475

Adică de pe ecrane adunate:

flickeringmyth.com
Mulți spun că Glenn Close va primi o nominalizare Oscar pentru rolul din The Wife. Sau c-ar merita chiar premiul. Nu știu ce să zic, joacă bine, dar parcă nu de Oscar. Oricum, de văzut filmul (apropo și de premiile Nobel pentru literatură, că tot  făceam mișto anul trecut pe temă). Iar plimbarea prin recele Stockholm oferită de acest film cumva chiar mi-a prins bine. Nota 7.

The Catcher Was a Spy e inspirat dintr-un caz real și are o distribuție cu multe nume interesante (Paul Giamatti, Guy Pierce. Mark Strong, Tom Wilkinson, Jeff Daniels). Iar pe Paul Rudd, actorul principal, îl văd probabil pentru prima dată într-un rol serios. Finalul filmului e cam sec însă. Nota 7.

A Crooked Somebody e un film aparent simpluț dar relativ captivant. Ed Harris arată tot mai rău parcă (în sensul de îmbătrânit) și nici măcar nu a împlinit 70 de ani. Pe Joanne Froggatt obișnuiam să spun că o știu din Downton Abbey dar acum deja am văzut-o în mai multe filme. Nota 6+.

Deși sunt ușor de cucerit de către filmele setate în timpul WW2, Hurricane cumva nu a reușit să mă captiveze și nu știu exact ce i-a lipsit. Un lucru e cert: efectele sunt cam jenante, așa de anii '70 mai degrabă. Probabil că n-au avut cu ce, că nici actori mișto n-au recrutat. Nota 6.

Spre marea mea surprindere a fost nevoie să rezist absolut eroic până la finalul acestui Mile 22, făcut de Peter Berg, cu Mark Wahlberg în rolul principal. Băieții ăștia au făcut echipă bună în mai multe filme, dintre care să nu uităm Patriots Day (pentru mine unul dintre cele mai bune filme văzute în acest deceniu). Băi, da' Mile 22 e ceva de speriat. Cameria se mișcă trepidat de te ia instant amețeala, regia e haotică, dialogurile sunt foarte rapide și greu de urmărit, personajele sunt absolut scelerate (în frunte cu personajul lui Wahlberg, care urlă nervos tot filmul), subiectul e tras de păr. Totul e over the top. Nu trecuseră 10 minute și deja vroiam să renunț. Habar n-am cum am văzut acest extenuant film până la capăt. Cred că Berg s-a scremut prea mult încercând să vină cu ceva diferit. Nota 5.

Încheiem cu The History of Love, făcut de Radu Mihăileanu. Ei bine, Răducule, la ăsta chiar n-am rezistat. Și chiar aveam chef de o poveste din asta de amor larger than life, unde mai pui că ai adus-o și pe Gemma Arterton în distribuție. Filmul este însă prea plictisitor și simpluț realizat.

Ne auzim și mâine cu o serie de filme, așa că sper că țineți pasul. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)