Muviz #471

Adică de pe ecrane adunate:

The Children Act este tras la Londra și îi are în rolurile principale pe Emma Thompson și Stanley Tucci, devenit și el londonez după ce s-a căsătorit cu sora lui Emily Blunt. Este al doilea film pe care-l văd în ultima lună ce tratează tema martorilor trepanați ai lui fucking Iehova care nu acceptă tratament medical din motive religioase. Nota 7.

visit-dorset.com

Rămânem cu Tucci în Patient Zero, un film cu ceva zombies care începe decent dar se termină absolut slabisim. Finalul chiar fute buha. M-am mirat că Stanley (și Matt Smith pe care-l știm din The Crown) s-au pretat la prostia asta. Nota 5 cu indulgență. 

Sicario 2 are cronici foarte bune dar pe mine nu m-a impresionat. E cam tras de păr și regizat oarecum pretențios. Emily Blunt, dacă tot am pomenit-o mai sus, nu mai apare de data asta (jucase în prima parte). Nota 6. 

În Sicario 2 o avem însă pe mereu plăcuta Catherine Keener, pe care aseară am văzut-o și în Little Pink House, făcut după un caz real. Debate-ul este destul de interesant și mai ales revoltător: are dreptul statul să-ți ia proprietatea după cum vrea mușchiul lui? Păcat că povestea este pusă pe ecran cam aiurea, prin salturi bruște de la o perioadă la alta și având o muzică hippie pe fundal, cam neadecvată. Nota 6 cu indulgență. 

9/11: Escape From the Towers este un documentar fascinant, apărut chiar luna aceasta odată cu a 17-a comemorare 9/11. Suntem purtați pas cu pas și minut cu minut de mărturiile supraviețuitorilor din cele două turnuri gemene, din momentul în care avioanele s-au înfipt în clădiri până la momentul în care cei care povestesc au reușit să iasă din acel infern. Multe dintre detaliile pe care ei ni le oferă sunt recreate vizual pentru un impact și mai puternic. De neratat pentru eternii fascinați (eu sunt primul pe lista asta) de ceea ce a reprezentat ziua de 11 septembrie 2001.  

La "capitolul filme la care am renunțat repede" am o dublă cu Timothée Chalamet. Și când te gândești că am descărcat filmele astea tocmai pentru faptul că Timothée joacă în ele! Sorry, mate. Deci n-am putut nici cu Hot Summer Nights  (după nici 15 minute simțeam nevoia să-l biciuiesc atât pe scenarist cât și pe ăla care nara filmul - de ce plm narezi un film în loc să pui dialoguri în el?) și nici cu Miss Stevens, un film care m-a pierdut repede prin cât de mediocru și lipsit de character development se prezenta. 

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"