Muviz #469

Adică de pe ecrane adunate:

Aș începe seria de azi cu UFO, un S.F. cu nimic S.F. în el, dacă pot spune așa. Un puștan genial la matematică interpretează un semnal sonor de la un OZN apărut într-un aeroport și încearcă să afle care-i baiul. Filmul este impregnat cu explicații și formule fizice și matematice; habar n-am dacă sunt plauzibile sau nu, dar am rămas captivat până la final. Gillian Anderson (care, apropo, a crescut în Crouch End și încă locuiește în Londra) face un rol foarte bun. Nota 7+.

Rămânem într-o zonă și mai S.F. cu Zoe, un romance saiăns ficșăn cu Ewan McGregor și minunata Léa Seydoux (care abia acum mi-a picat cu adevărat cu tronc) în rolurile principale. Bun conceptul, bun debate-ul, super soundtrack-ul. Nota 7. 

Vă amintiți La vie d'Adèle?
(scroll down în articol, merită)
Photo via hiro.pl

El aviso este un thriller spaniol bun, cum altfel, deși cam forțat pe alocuri. Conține și el o doză sefeloidă dar te va ține legat de ecran până la final. Nota 7. 

Outside In m-a făcut s-o remarc din nou pe puștoaica Kaitlyn Dever, dar și pe Jay Duplass, fratele mai cunoscutului Mark. Interesant film. Nota 7. 

Apostasy te va revolta prin subiect (e vorba despre niște martori ai lui Iehova care nu acceptă transfuzii de sânge) însă e un film bine făcut, care atacă fanatismul religios ce poate ucide chiar și atunci când nu este încadrat într-un registru al terorii. Filmul este tras prin Manchester. Nota 7. 

Din inerție m-am uitat și la ultimul Jurassic, care începe relativ decent dar apoi devine exact ce te aștepți: clișeistic, previzibil, făcut să fie. Doar un alt episod al unei francize care încă mai poate fi mulsă pentru ceva bănuți. Nu mai are niciun farmec, iar unele trucaje au fost neașteptat de proaste. Nota 5.

Tag mi-a arătat că dandy-ul Jon Hamm nu pare a fi făcut să joace în comedii. Deloc nu l-a prins rolul; e drept, scenariul este chiar inept. Asta cică e o comedie făcută după un caz real. Lol. Am rezistat doar vreo 20 de minute.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?