Muviz #468

Adică de pe ecrane adunate:

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society este foarte previzibil și are un subiect cam forțat, cu toate astea mi-a plăcut pentru vibe-ul general și Anglia de epocă. Distribuția este bună, pe lângă acei actori consacrați pe care îi veți recunoaște (cum ar fi Matthew Goode, always a dandy) o avem pe Lily James în rolul principal (oarecum neconsacrată încă dar am un crush serios pe ea). Filmul te poartă un pic prin Londra de după WW2 apoi te ține pe minunata insulă Guernsey până la final. Nota 7. 

Lily James in British period dramas? Anytime, mate!
Presupun că ați văzut Downton Abbey și Darkest Hour..

Adrift e făcut după un caz real și practic spune cam tot ce e de spus din titlu și poster. Dacă vă plac filmele cu nefericiți pierduți pe oceane ăsta e pentru voi. În rolul principal (și producător deopotrivă) o avem pe Shailene Woodley. Duce bine în filmul în spate. Nota 7. 

First Reformed e cu Ethan Hawke în prim plan și e destul de bine făcut, până la finalul cam bizărel. Dar deh, filmul e scris și regizat de acest hotshot pe nume Paul Schrader care are la activ ceva filme grele și mulți cred acum că orice scoate el e automat genial. Nu chiar. Nota 7 cu indulgență. 

Și apropo de chestii bizărele, Hereditary e un horror care se bucură de cronici la superlativ. Genul ăsta de filme cam greu poate produce ceva genial și probabil că mulți snobi ți-ar despica firul în patru și ți-ar explica de ce filmul ăsta e atât de tare, dar nu trebuie să-i credeți pe cuvânt. Voi fi sincer: Hereditary este într-adevăr un horror peste medie; soundtrack-ul este excelent în contextul dat, filmul te ține în doza potrivită de suspans și se vede că e lucrat cum trebuie, dar conține și multe faze la care efectiv am râs copios, la modul WTF. Nici nu știu dacă acele momente sunt conștient create pentru a te amuza sau pur și simplu groaza personajelor și reacțiile lor disperate m-au amuzat doar pe mine. Pe Toni Collette o știam numai din filme ușurele, din astea "de casă", dar aici face un rol bun de tot.  Păcat că finalul cam fute buha. Nota 7. 

Și pentru că nimic nu se compară cu un no-brainer mega clișeistic și mega previzibil asortat cu niște Doritos și salsa sauce, să nu uităm să menționăm Skyscraper, cu acțiunea plasată într-o clădire gigant (fictivă) din Hong Kong, chipurile mai înaltă decât Burj Khalifa. Am senzația că acest Dwayne Johnson zis The Rock devine noul Bruce Willis și îi salvează pe toți în toate filmele. Ar vrea el. Nota 6. 

N-am putut urmări până la capăt Porto și nici Siberia. Deși, cum s-ar spune, sunt un sucker pentru genul de romanțe setate într-un oraș oarecare folosit ca puternic backdrop. Porto este doar o bășină pretențioasă plină de imagini fără noimă și fără cuvinte, fără character development, cu planuri alterate și multe alte chestii enervante. Răposatul Anton Yelchin, dus dintre noi în urma unui accident domestic incredibil de stupid, după ce că era enervant el așa săracul by default, în filmul ăsta mai arăta și bolnăvicios. Nu, nu, nu, de trei ori nu și biciuiți scenaristul, please!

Iar la Siberia am vrut să mă uit curios fiind de cuplul Keanu Reeves - Ana Ularu (această Claire Danes de România), but oh boy, ce varză de film. Pe bune, n-are nicio noimă. Trecuseră 45 de minute și efectiv nu știai despre ce vrea să fie acest film. Keanu și Ana și-o trag de câteva ori; ok, mișto, dar numai atât? Subțire de tot, nu recomand.

Ta-ta. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele